Nog eens 35 Nederlanders geëvacueerd uit Kaboel, toestel onderweg naar Georgische hoofdstad Tbilisi

Nog eens 35 Nederlanders geëvacueerd uit Kaboel, toestel onderweg naar Georgische hoofdstad Tbilisi

Militair vrachtvliegtuig silhouet. Foto via Shutterstock.com, door MyImages - Micha

Nadat er woensdag eerder al twee vliegtuigen met een onbekend aantal Nederlandse evacués waren opgestegen vanuit Kaboel, is zojuist een derde vliegtuig vertrokken vanaf het Afghaanse vliegveld. Ank Bijleveld (Defensie) maakte de derde Nederlandse evacuatievlucht bekend tijdens een Kamerdebat. Ook het Ministerie van Defensie heeft het bericht inmiddels gedeeld.

Aan boord van het derde vliegtuig, dat zal landen in de Georgische hoofdstad Tbilisi, zitten behalve 35 Nederlands ook nog zestien Belgen en twee Duitsers en twee Britten. Het is echter niet duidelijk of de Nederlanders aan boord van het vliegtuig Afghaanse-Nederlanders zijn of dat het gaat om ambassade-personeel plus hun gezinnen.

Nadat het dagenlang erg lastig bleek om mensen te evacueren vanaf het vliegveld van Kaboel, lijkt er nu eindelijk steeds meer schot in de zaak te komen. Ook Sigrid Kaag (D66) liet vandaag al weten dat ze samen met haar bondgenoten hard werkt aan meer evacuatievluchten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer