OM gaat Hugo de Jonge niet vervolgen vanwege coronapaspoort: “Geen strafbare feiten gepleegd”

OM gaat Hugo de Jonge niet vervolgen vanwege coronapaspoort: “Geen strafbare feiten gepleegd”

Hugo de Jonge wappert heel blij met zijn mondkapje. Bron: De Dagelijkse Standaard (eigen foto)

Het Openbaar Ministerie gaat geen strafrechtelijk onderzoek instellen naar Hugo de Jonge. Daarmee is vervolging van de zorgminister ook van de baan. Tweede Kamerlid Wybren van Haga had aangifte gedaan tegen De Jonge omdat hij het coronatoegangsbewijs discriminerend vind. Het OM gaat daar dus niet in mee.

Het OM is van mening dat De Jonge beter verantwoording kan afleggen aan de Tweede Kamer dan aan een gerechtelijke macht. Tevens kan De Jonge volgens het OM niet aansprakelijk worden gesteld op ´persoonlijke titel´. Tot slot besluit het OM dat ze geen strafbare feiten hebben kunnen ontdekken.

Tweede Kamerlid Van Haga deed begin november aangifte tegen De Jonge vanwege de invoering van het coronapaspoort. Ongevaccineerden zouden zich volgens Van Haga gediscrimineerd voelen ten opzichte van gevaccineerden.

Overigens moet het OM zich binnenkort waarschijnlijk weer buigen over een zaak tegen De Jonge. Onlangs deden vele tienduizenden mensen aangifte tegen De Jonge.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer