Rotterdamse burgemeester Aboutaleb had nooit met camerawagens burgers mogen filmen om coronaregels te handhaven

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb had nooit met camerawagens burgers mogen filmen om coronaregels te handhaven

Ahmed Aboutaleb. Bron: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb had nooit met camerawagens burgers mogen bespioneren en filmen. Aboutaleb deed dat naar eigen zeggen om de coronaregels te handhaven. Uit een onderzoek van de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens blijkt dat het Rotterdamse beleid in strijd was met de wet. Daarnaast zou Aboutaleb er alles aan hebben gedaan om het rapport binnenskamers te houden.

Twee auto's van de dienst handhaving filmde met camera´s op het dak mensen om te controleren of ze zich hielden aan de coronaregels. Bij twijfel of overtreding werden er handhavers of politie op de overtreders afgestuurd.

Het controleren van de coronamaatregelen zoals afstand houden en niet in grote groepen samenkomen met camera-auto's was onrechtmatig. Het oordeel daarover van de Autoriteit Persoonsgegevens liegt er niet om. Volgens het NRC probeerde Aboutaleb ook de publicatie van het rapport tegen te houden. Zelf spreekt hij dat tegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties