Verdachten moordaanslag op Peter R. de Vries moeten 18 oktober voor de rechter verschijnen

Verdachten moordaanslag op Peter R. de Vries moeten 18 oktober voor de rechter verschijnen

Peter R. de Vries in 2017. Bron: DWDD / Wikimedia Commons

Het is bekend wanneer de eerste openbare zitting zal plaatsvinden in de rechtszaak aangaande de moord op Peter R. de Vries: 18 oktober. De Amsterdamse rechtbank heeft dat desgevraagd laten weten. Op dit moment zitten er twee verdachten vast op verdenking van betrokkenheid bij het liquideren van de misdaadverslaggever.

De vermoedelijke schutter Delano Geerman zal worden bijgestaan door de in Amsterdam gevestigde advocaat Ronald van der Horst (Slijters Van der Horst Advocaten), aldus NU.nl. Wie medeverdachte Kamil Egiert zal bijstaan in het strafproces is nog niet bekend.

Geerman en Kamil Egiert werden op 6 juli aangehouden op de snelweg A4, daags na de aanslag op De Vries in de Lange Leidsedwarsstraat. Op 15 juli overleed Peter R. de Vries uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer