Video! 'Kermisparels' bestormen Almeerse kermis en veroorzaken opstootjes en vechtpartijen

Video! 'Kermisparels' bestormen Almeerse kermis en veroorzaken opstootjes en vechtpartijen

Kermis in Almere loopt totaal uit de hand wanneer jongeren terrein bestormen. Bron: Screenshot 1Almere

Groepen jongeren hebben vrijdagavond de lokale kermis in Almere bestormd. Er braken opstootjes en vechtpartijen uit. Vanwege de onhoudbare situatie werd de kermis eerder afgesloten.

Omroep Flevoland schrijft dat getuigen vertellen dat de problemen ontstonden toen een groep van zo´n 100 losgeslagen jongeren het kermisterrein op wilde. Vanwege de coronamaatregelen moesten de jongeren even wachten omdat het terrein al overvol was.

"Vanwege corona wordt de ingang bij drukte afgesloten. En toen gingen mensen via de achterkant over de hekken klimmen, de hekken bestormen", vertelt kermismedewerker Jerry Weulink tegenover de lokale omroep. "Ik heb het nooit zo gek als dit meegemaakt."

De jongeren maakten ook gretig gebruik van het ontbreken van de juiste beveiliging. "We hebben maar één politieauto gezien en er zijn maar zes bewakingsmensen voor het hele terrein", aldus Weulink.

Videobeelden van de losgeslagen 'kermisparels' liegen er in ieder geval niet om:

[embed]https://youtu.be/eL0GZ0Z-RH4[/embed]

Nadat de jongeren het kermisterrein hadden betreden braken er ook opstootjes en vechtpartijen uit. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Lees meer over:
Almere vechtpartij kermis

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties