Partij Wybren van Haga doet mee aan visserijprotest

Partij Wybren van Haga doet mee aan visserijprotest

Wybren van Haga (FVD). Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Vandaag voer de nieuwe partij Belang van Nederland van Wybren van Haga samen met Olaf Ephraim op het IJsselmeer mee in een demonstratieve optocht van zeker 50 Waddenzee-, Noordzee- en IJsselmeerkotters. De reden: het voortbestaan van de traditionele Nederlandse vissersvloten zijn in acuut gevaar.

“De visserijbedrijven vrezen kopje onder te gaan doordat er steeds nieuwe natuurgebieden worden aangewezen op de Noord- en Waddenzee waar niet gevist mag worden. Dat bovenop de visgronden die opgeofferd worden aan steeds meer windparken op zee, zorgt ervoor dat de vissers worden verdreven”, aldus Olaf Ephraim, die vaststelt dat vissers enorme last hebben van doorgeslagen regelzucht van de overheid en doodmoe worden van alle controles op de visserij.

Garnalenvisser Bart Nieuwenhuizen onderschrijft het het betoog van Ephraim: “Wij werken keihard full time op zee, houden ons aan wetten en voorschriften, maar worden behandeld als criminelen. Overheidsbeleid is compleet doorgeslagen. Het water staat menig visser aan de lippen. Dat zie je ook bij de boeren. Het lijkt wel alsof de overheid alles wat functioneert kapot wil maken. Alles wat niet functioneert krijgt steun. Het is heel treurig en voor menig visserijbedrijf dramatisch dat het deze kant opgaat. Hele gezinnen worden zo richting bijstand gejaagd.”

Met de demonstratie hopen de vissers dat hun roep om hulp wordt gehoord in Den Haag en Brussel. Maar of dat ook echt zal doordringen blijft nog maar de vraag. Eerder schreef De Dagelijkse Standaard bijvoorbeeld ook al over het betuttelende pulsvisverbod: Een dooddoener voor een hele generatie hardwerkende vissers.

(Demissionair) premier Mark Rutte reageerde daar destijds als volgt op:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties