Woedende Wybren van Haga: “Wanbeleid en complete willekeur. Direct terug naar normaal!”

Woedende Wybren van Haga: “Wanbeleid en complete willekeur. Direct terug naar normaal!”

Wybren van Haga in debat in de Kamer, 24 maart 2021. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Het demissionaire kabinet schetste tijdens de persconferentie van vrijdagavond een toekomstperspectief voor het afschaffen van alle coronamaatregelen. Zo mag het hoger onderwijs vanaf de start van het nieuwe collegejaar de anderhalvemeterregel al loslaten. De rest van Nederland volgt dan, als de cijfers het toelaten, op 20 september. Op 1 november moeten alle coronamaatregelen dan worden afgeschaft, zo was de boodschap van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Gek genoeg vertelde premier Rutte daarna dat nachtclubs en discotheken ook dan nog dicht moeten blijven.

De verbazing was dan ook groot bij eigenaren van nachtclubs toen zij hoorden dat zij ook na het afschaffen van de anderhalvemetermaatregel wél dicht moeten blijven, waarschijnlijk tot ergens begin november. De complete willekeur in het kabinetsbeleid is niet uit te leggen.

Hoe kan zwabberminister De Jonge anders verklaren dat we met 20.000 mensen een voetbalwedstrijd kunnen bezoeken en met 75.000 mensen naar de Formule 1 in Zandvoort kunnen gaan, maar niet naar een festival mogen? Wat is de logica achter het toestaan van ongecontroleerd thuisfeesten, maar vervolgens een discotheek verbieden om hetzelfde aantal mensen te ontvangen? Totale waanzin, terwijl de getroffen sectoren klap, na klap, na klap hebben gekregen.

Ik zal mij als Tweede Kamerlid (namens BvNL) dan ook blijven inzetten om de oprukkende vaccinatiedwang een halt toe te roepen. Er ligt een klip en klare aangenomen motie van mijn hand, waar mensen baas over eigen lichaam blijven en zich dus niet hoeven te laten vaccineren.

Ook zie ik graag opheldering over het misdadige besluit tot een lockdown, terwijl ambtenaren hadden berekend dat de lockdown 100.000 levensjaren zou opleveren, maar 620.000 levensjaren zou kosten. Er zijn dus bij volle bewustzijn 520.000 levensjaren vernietigd door dit kabinet.

In het coronadebat van woensdag zal ik opkomen voor de vrijheden van iedere Nederlander. Wij blijven strijden tegen de onzinnige coronamaatregelen en de creatie van een tweedeling in de maatschappij. Onze insteek: direct terug naar normaal en alles weer open.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer