Dan weer lente, dan weer winter. Worden we sneller ziek door temperatuurwisselingen?

Dan weer lente, dan weer winter. Worden we sneller ziek door temperatuurwisselingen?

Na een paar heerlijke voorjaarsdagen waarin we soms zelfs in t-shirt konden rondlopen, wisselt de temperatuur opnieuw en wordt het weer kouder. Met een beetje pech valt er zelfs wat natte sneeuw. De temperatuur in Nederland schommelt nogal, en dat zorgt ervoor dat je lijf er flink van langs krijgt. Het is dan ook helemaal niet gek dat er de laatste tijd zoveel ziekmeldingen zijn.

Waarom worden we sneller ziek in de winter?

Virussen, zoals bijvoorbeeld griep, gedijen lekker in de kou. De lage temperaturen zorgen er ook voor dat de vaten van onze luchtwegen samentrekken. Daardoor is er minder ruimte voor de cellen die zorgen voor afweer van virussen om te bewegen, waardoor ze minder goed hun werk kunnen doen. In de winter ben je daarom vatbaarder voor een verkoudheid. Maar wat heeft dat dan te maken met die wisseling van temperatuur? Is dat dan niet de reden dat we eerder ziek worden? Het antwoord is nee. Hoewel het vaak wordt gezegd, is zoek worden door een sterke wisseling van de temperatuur een fabeltje. Als je een normale weerstand hebt zal het niet het verschil in het aantal graden zijn dat je ziek maakt. Maar het is dus wel belangrijk om die weerstand op peil te houden.

Hoe zorg ik voor een sterke weerstand?

Om te zorgen voor een goede weerstand is gezond leven heel belangrijk, zo niet het belangrijkste om te doen. Dat betekent voldoende, gezond en gevarieerd eten, sporten, goed slapen, niet roken en matigen in alcoholconsumptie. Maar we blijven mensen, dus soms is het lastig om zo’n gezond ritme langere tijd aan te houden. En ook als het wel lukt om gezond te leven, is een griepje of verkoudheid niet uit te sluiten. Het is daarom slim om je weerstand een boost te geven door producten van Superfoodstore.nl op te nemen in je dagelijkse voedingspatroon. Hier vind je behalve superfoods en supplementen ook natuurvoeding en producten voor persoonlijke verzorging. En het mooie van deze producten is dat ze jou niet alleen goed verzorgen, maar ook dat er bij de selectie van deze artikelen is gelet op de omstandigheden van de productie, leefomgeving en eerlijkheid binnen de keten.

Ben je juist vaak ziek in het voorjaar en de zomer door hooikoorts? Ook dan vind je de beste producten bij superfoodstore.nl. Of het nu dus lente, zomer, herfst of winter is, door noten en zaden, voedingssupplementen en superfoods toe te voegen aan je voedingspatroon kun je jouw immuunsysteem op peil houden en zorgen dat je het hele jaar fit en gezond blijft.

Lees meer over:
Gezondheid ziekte

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer