Het Sociaal Kredietsysteem: bewapen jezelf

Het Sociaal Kredietsysteem: bewapen jezelf

Edward Snowden legde eerder uit hoe hij een privacy-zekere telefoon zou bouwen. Dat is nu - wel buiten hem om - inderdaad gedaan. Bron plaatje: Thierry Ehrmann / Flickr (CC BY 2.0)

China is de afgelopen jaren de speeltuin van de globalisten geweest voor het digitale surveillance-/controlesysteem dat uiteindelijk over de rest van de wereld uitgerold zou moeten gaan worden: het social credit system, ook wel sociaal kredietsysteem.

Een documentaire die onlangs uitgezonden werd door Blckbx laat zien hoe de Chinese digitale AI-systemen letterlijk elke stap van elke Chinese burger monitoren. Hou je je niet aan de regels? Dan is de kans erg groot dat dit op een camera – vanuit meerdere hoeken – wordt vastgelegd.

Het gevolg is dat jouw ‘sociale kredietscore’ omlaag gaat. Ook de omgang met mensen die een lage score hebben wordt bestraft met een verlaging van jouw score. Dit systeem heeft tot gevolg dat er in China veel mensen zijn die niet meer kunnen vliegen, geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer en de toegang ontzegd wordt tot publieke gebouwen.

Een motie van FVD’er Pepijn van Houwelingen tegen een ‘totalitaire samenleving naar Chinees model’ werd onlangs verworpen door de Tweede Kamer. Indien de huidige QR-samenleving er echt op gericht is om slechts ‘tijdelijk’ deze ‘pandemie’ te helpen bestrijden, waarom zou je hier dan niet tegen stemmen? Het antwoord lijkt duidelijk. Het inrichten van de QR-maatschappij heeft alles te maken met controle, niks met gezondheid.

Een al langer gaande trend

De QR-code is echter een volgende stap in een langere trend waarbij digitale controle steeds verder over ons uitgerold wordt. Google, het machtigste bedrijf ter wereld, weet werkelijk alles van je. Je zou nog kunnen beargumenteren dat dit geen probleem is, aangezien Google slechts een privaat bedrijf is. Het afgelopen jaar hebben we echter kunnen aanschouwen dat de vermenging van Googlebeleid in samenwerking met overheden absoluut aanwezig is.

Nu denk je wellicht: ach fijn, ik heb niks te verbergen, ik doe toch helemaal niks fout? De scheidslijn van wat overheden goed en fout achten, is het afgelopen jaar echter flink verschoven. Dus, wat staat ons in de toekomst nog te wachten? Welke zaken die nu nog als normaal gedrag worden beschouwd zijn zo meteen verboden? En kan er met terugwerkende kracht nog misbruik worden gemaakt van de data die nu van je verzameld wordt? Je toekomstige ik roept om hulp!

Bewapen jezelf tegen het Sociaal Kredietsysteem

Om deze redenen heeft Android-Privacy.com de Snowden Smartphone in het leven geroepen. In een tweet van eind 2019 geeft NSA-whistleblower Edward Snowden aan dat wanneer hij een smartphone zou configureren, hij deze zou uitrusten met GrapheneOS en TOR. Dit is het meest veilige en privacy-vriendelijke besturingssysteem ter wereld. Bij Android-Privacy.com configureren wij de telefoon exact zoals hij dit zou doen. GrapheneOS is overigens gebaseerd op Android en biedt dus hetzelfde gebruikersgemak!

De hoeveelheid privacy die je op de telefoon kunt bereiken is ook sterk afhankelijk van het gedrag van de gebruiker. Om die reden krijg je toegang tot een online omgeving, waarbij wordt uitgelegd hoe je jouw digitale leven zo privacy-vriendelijk mogelijk kunt inrichten.

Het gebruiken van privacy-vriendelijke apparatuur geeft je vrijheid en rust. De rust om je digitale leven te kunnen leiden zonder dat elke stap die je maakt getrackt wordt door Big Tech. De vrijheid om te kunnen zeggen wat je wilt, zonder een telefoon die mogelijk constant met je meeluistert.

Zoals cryptograaf Bruce Schneier ooit treffend zei: “Privacy is an inherent human right, and a requirement for maintaining the human condition with dignity and respect”.

Wegens populariteit liggen de orders op dit moment even stil. Android-Privacy.com zal echter binnen nu en zeer korte tijd weer orders accepteren. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Laat dan je e-mailadres achter op de Snowden Smartphone-pagina.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Smartphones Advertorials

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer