Café Weltschmerz draait door: promoten idiote samenzweringstheorieën over 9/11

Café Weltschmerz draait door: promoten idiote samenzweringstheorieën over 9/11

"Wico Valk over de onmogelijkheid dat de Twin Towers door de twee verkeersvliegtuigen zijn ingestort."

Toen Café Weltschmerz net bezig was, was het ronduit een prima initiatief. Wij plaatsten hun video's met enige regelmaat hier op DDS, de filmpjes werden goed bekeken, en ja, ze zorgden altijd voor mooie debatten.

Helaas is Café Weltschmerz de laatste tijd totaal doorgeslagen. Het ultieme bewijs wordt geleverd door deze aflevering:

"NU ONLINE," kondigt Weltschmerz blij aan. "De onmogelijkheden rond de Twin Towers. Bouwkundig ingenieur Wico Valk, voorzitter van de Stichting 11 September, over de onmogelijkheid dat de Twin Towers door de twee verkeersvliegtuigen in zijn gestort. Met Stan van Houcke."

Zoals Twitteraar Luuk stelt is dit "een nieuw dieptepunt" en de zoveelste reden dat mensen zoals hij en ik Weltschmerz niet meer kijken.

Je ziet dit helaas meer op 'rechts.' Een behoorlijk aantal commentatoren die in het verleden gewoon 'kritisch op links' waren, zijn tegenwoordig razendsnel aan het radicaliseren. Je ziet eenzelfde ontwikkeling bij mensen als Geert Wilders en zelfs bij bloggers. Die mensen worden langzamerhand een radicale, complottheorieën-promotende kring ingezogen, waardoor ze steeds gekker worden.

Jammer, want Café Weltschmerz was een tijdlang wel degelijk goed bezig. Bij het begin van de show leek het er zelfs op dat het écht een goede vervanging kon worden voor de radicaal-linkse talkshows van de NPO. Helaas, dat zit er nu niet meer in.

Lees meer over:
Terrorisme Cafe Weltschmerz 9/11

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties