Reformatorisch Dagblad helpt christenjihadisten een handje met verspreiden folders tegen homozoenposters

Reformatorisch Dagblad helpt christenjihadisten een handje met verspreiden folders tegen homozoenposters

Het Reformatorisch Dagblad heeft vandaag geholpen met het verspreiden van een fatwa van de radicale christelijke actiegroep Gezin in Gevaar tegen posters van SuitSupply waarop zoenende mannen staan afgebeeld. Het toont maar weer eens aan: homofobie is onder radicale christenen nog altijd gemeengoed.

Maar liefst 40.000 mensen hebben vanochtend anti-homopropaganda op de deurmat gekregen. Nee, er zijn geen ISIS- of Diyanet-vrijwilligers actief geweest. Wel de redactie van het Reformatorisch Dagblad, die heeft ingestemd met het verspreiden van een folder van de club Gezin in Gevaar. Deze actiegroep is verbonden aan de katholieke stichting Civitas Christiana en maakt zich zorgen over hele gewichtige zaken. Zoals... posters van de firma SuitSupply. Op een aantal van die posters staan namelijk zoenende mannen afgebeeld, en dat kan kennelijk allemaal zomaar niet.

Zulke afbeeldingen slopen namelijk families (hoe dan?!) en zorgen ervoor dat het fundament van de maatschappij onderuitgeschoffeld wordt (yup, het zijn echte drama queens), en dus moet er worden opgetreden tegen zulke uitingen van herenliefde. De door het RD verspreide folder stelt:

"In de flyer stelt de christelijke organisatie dat Suitsupply met de "onsmakelijke campagne" kleine kinderen op straat blootstelt aan "zeer seksuele taferelen, namelijk zoenende mannen in erotische pose". Op de voorkant van de flyer staat een poster van het kledingmerk met een groot rood kruis erdoorheen gezet.

Hoofdredacteur Steef de Bruijn van het Reformatorisch Dagblad stelt dat de flyer de mening van een significant deel van zijn lezers weergeeft. "Als redactie hebben wij uiteraard een mening over homoseksualiteit en relaties", stelt hij. "Ik kan mij wel verplaatsen in de waarden van deze beweging op het punt van homoseksualiteit. Dat is ook geen nieuws, dat standpunt verwoorden wij als krant al jaren."

Ik heb als redactielid van dit nieuwsmedium ook uiteraard een mening. En die luidt dat de homofobe lui van het Reformatorisch Dagblad vele malen schadelijker zijn voor de maatschappij dan wat koddige en onschuldige posters van een maatpakkenboer. Want het type samenleving dat Gezin in Gevaar en het RD propageren is er namelijk niet één waar we bij gebaat zijn. Want als je maatschappij uit zulke bange christelijke sneeuwvlokjes bestaat dat ze niet meer tegen een paar posters met zoenende mannen kunnen, dan kan je beter met je hele Veluwegeloof meteen in een Amish-commune gaan zitten.

Wat mij betreft gaat het Openbaar Ministerie dus eens even op onderzoek uit of Gezin in Gevaar en het Reformatorisch Dagblad de wet niet overtreden. Want momenteel is de ruimte tussen dit soort christelijke reliwaanzinnigen en islamitische religekkies als Fneid Jawaz bijzonder smal. Deze vormen van homofobie gaan richting haatzaaien en regelrechte laster. Aanpakken, dus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer