Coronamaatregelen voor de herfst bijna rond: een nieuwe lockdown nog steeds een mogelijkheid

Coronamaatregelen voor de herfst bijna rond: een nieuwe lockdown nog steeds een mogelijkheid

Minster Ernst Kuipers (ha) heeft er zin in. Bron: Screenshot NOS / YouTube.

Minister Kuipers van VWS heeft een tipje van de sluier gegeven over de mogelijke coronamaatregelen in de herfst. De spatschermen, looproutes en de 1,5 meter worden weer uit de kast gehaald. Kuipers wil bij een mogelijke lockdown koste wat het kost de scholen open houden.

De vreselijk lockdown hangt nog steeds in de lucht bij een mogelijke Corona-uitbraak. Alleen komt er nog een adviesorgaan bij die moet adviseren over nieuwe coronamaatregelen zoals een lockdown. Het Maatschappelijk Impact Team (MIT) moet het kabinet adviseren over de gevolgen van coronamaatregelen voor de maatschappij en de economie. Jolande Sap wordt voorzitter van het MIT. Jazeker het kartel schuift elkaar weer de baantjes toe. Om een lockdown in te voeren gaat het kabinet advies vragen aan het OMT en het MIT. Als het MIT aanraadt om geen lockdown in te voeren en het OMT wel, luistert Kuipers naar allebei, en het besluit hangt af van de situatie van het moment. Het kabinet hecht aan bredere advisering. Adviezen van het OMT zijn volgens Kuipers in de Telegraaf „een advies, en niet een heilige leidraad die gevolgd moet worden.” Mooi voornemen van Kuiper, eerst zien dan geloven.

Alle sectoren is om advies gevraagd welke coronamaatregelen ze willen nemen in de herfst. Daar kwamen de spatschermen, looproutes, de 1,5 meter en vaste zitplaatsen weer op tafel, Alleen de horeca en de landbouw hebben niet gereageerd op de vraag van VWS om advies te geven. Deze sectoren hebben andere zaken aan hun hoofd dan maatregelen te bedenken die een beperking vormen voor hun broodwinning.

Kuipers blijft vasthouden aan nieuwe vaccinaties als heilige graal om een nieuwe uitbraak tegen te gaan. In september krijgen we het definitieve plan van VWS te horen. Van de DDS redactie moeten de totalitaire maatregelen zoals lockdowns, verplichte mondkapjes en coronatoegangsbewijzen (zijn ook nog steeds in beeld) wegblijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties