De angstaanjagerij is begonnen: 'Met huidige oplopende corona-cijfers toch weer mondkapjes terug!'

De angstaanjagerij is begonnen: 'Met huidige oplopende corona-cijfers toch weer mondkapjes terug!'

Het mediakartel heeft blijkbaar bevel gekregen om weer reclame te maken voor het vreselijke mondkapje. Want WNL heeft opeens een item over dat viroloog Bert Niesters in De Telegraaf pleit voor herinvoering van het walgelijke mondkapje. Om anderen te beschermen, weet je wel.

Dit is gewoon om misselijk van te worden. Bij WNL sprongen ze vandaag heel blij op een artikel van Bert Niesters in De Telegraaf. Want jongens, oh jongens, er zijn mensen die ziek worden. Of ze griep hebben of corona? Ze weten het niet. Maar mensen worden toch ziek. En dus wil Niesters dat mensen weer met een mondkapje op gaan.

De Telegraaf maakt daar reclame voor, en ook WNL doet dapper mee.

Jan Bennink reageert hier terecht woedend op. "Hier, het journalistieke gehalte van WNL en Bert Huisjes," schrijft hij. "Nablaten van het overheidsnarratief, goedgelovige mensjes bang maken, onder leiding van een iets te dik hertje. En dat heeft commentaar op de journalistiek van Ongehoord Nederland TV, geleid door een oorlogscorrespondent."

De angstaanjagerij is begonnen: 'Met huidige oplopende corona-cijfers toch weer mondkapjes terug!'

Het zieke hieraan is dat één van de gasten nadrukkelijk zei dat ja, mensen vaker ziek thuis blijven, maar dat ze niet weet of dit komt door de griep of door corona, want de griep is ook weer terug. Als corona half zo dodelijk was als ze ons willen doen geloven, dan was dat geen vraag. Juist door dit zo te zeggen kan iedereen zien: het verschil tussen griep en corona is te verwaarlozen.

En dan nog iets. Iedereen met kinderen weet dat de afgelopen 2 jaar met mondkapjes het immuunsysteem van kinderen zo ongeveer vernietigd hebben. Kinderen beginnen zich nu pas iets te herstellen. Maar de eerste zes maanden van dit jaar waren een ramp. Met name kleine kinderen waren voortdurend ziek. Het hield echt niet op. Dat is pas een maand of twee enigszins normaal.

Was dat dan 'corona' steeds? Natuurlijk niet! Kinderen zijn twee jaar lang nauwelijks in aanraking gekomen met virussen en bacteriën, en dus zijn ze opeens massaal ziek geworden toen de mondkapjes afgingen. Hun immuunsysteem was gewoon niet getraind.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Voortdurend mondkapjes op is helemaal niet goed. Dat je een mondkapje draagt als je in een bepaalde situatie zit - in het ziekenhuis - soit. Maar daarbuiten. Nee. Dat is echt te gek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties