Raad van State ontevreden over het ontbreken van totalitaire maatregelen in gereedschapskist coronawet

Raad van State ontevreden over het ontbreken van totalitaire maatregelen in gereedschapskist coronawet

VWS minister Ernst Kuipers heeft ter advies zijn coronawet opgestuurd naar de Raad van State (RvS). Je gelooft je oren niet maar RvS valt over het feit dat er te weinig totalitaire maatregelen in de nieuwe coronawet staan. Zo vreemd is dat natuurlijk ook weer niet als je weet dat vice-president van RvS Thom de Graaf is, prominent lid van D66.

De nieuwe coronawet biedt onvoldoende instrumenten om een pandemie aan te pakken. Er ontbreken diverse bevoegdheden -zoals de schoolsluiting, de avondklok en het coronatoegangsbewijs- waardoor bij een ernstige pandemie alsnog aanvullende crisisregels nodig zijn. De schoolsluiting is natuurlijk ook een groot succes geweest bij het stuiten van het coronavirus. Het heeft er alleen aan bijgedragen dat kinderen leerachterstanden opliepen en psychische problemen kregen. De avondklok heeft totaal geen functie gehad omdat huisfeestjes toen duurden van 21:00 uur tot 4:30 uur. Men omzeilde dus de avondklok. En het coronatoegangsbewijs was het beste bewijs dat de gevaccineerden elkaar gingen besmetten. Hierdoor kwam vrij snel aan het licht dat de vaccinaties niet werken.

Toch oordeelt de Raad van State maandagochtend in zijn advies dat restricties in de gereedschapskist van de coronawet te mager zijn. In de aangepaste pandemiewet staan momenteel de restricties zoals afstand houden, beperking van evenementen en sluiting van locaties, en regels rond mondkapjes en quarantaine. De maatregelen gaan niet automatisch in, maar de nieuwe Wet publieke gezondheid (wpg) biedt wel de juridische basis om deze snel in te voeren. De Raad van State noemt Kuipers’ voorstel ‘nog niet voltooid’.

(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Als Kuipers verstandig is neemt hij deze aanbevelingen van RvS niet over. Wanneer Kuipers dit wel doet ontstaat er een grote volkswoede met verzet tegen deze totalitaire maatregelen. Mensen laten zich niet meer muilkorven, uitsluiten, verdelen en overheersen door een tirannieke overheid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties