Communist Willem Schoonen (Trouw) wil Rutte I kapotmaken

Geen categorieaug 20 2010, 11:30
dit is een bange, laffe man
Dat de journalistieke elite uit laffe neo-communisten bestaat, mag geen nieuws heten. Dat dagblad Trouw zich vandaag leent voor PvdA-propaganda waar Chamberlain diep voor zou buigen, is desalniettemin een grote teleurstelling.
Sinds Wilem Schoonen hoofdredacteur werd van Trouw, is het niveau van de krant hard achteruit gehold. Bij de publicatie van 'Benoemen en Bouwen' (het cultuurrelativistische pamflet waarmee Doekle Terpstra zijn plaatsje in de hemel hoopte veilig te stellen) vertelde Schoonen nog dat hij kritiek op de islam onderschrijft, maar de oplossingen van Wilders niet.

"Als je alle nonsens die Wilders uitkraamt over islam en Koran terzijde schuift, hou je nog wel een paar vraagstukken over. Dat de groeiende immigratie en de culturele, sociaal-economische en religieuze verschillen tot spanningen leiden, is een feit. Wilders doet daar niets aan, want hij wil daar niets aan doen. Wilders wil ook geen kritisch debat over de islam; hij veroordeelt die godsdienst gewoon.
Een nee tegen Wilders moet ook inhouden dat we bereid zijn die vraagstukken onder ogen te zien, te onderzoeken en op te lossen."

Dat lijkt ondubbelzinnig, maar dan ken je Willem Schoonen nog niet. Hij wil helemaal niet dat 'die vraagstukken' worden opgelost, want de enige regering die daartoe in staat is, heeft parlementaire steun nodig van de PVV. En daarom komt Willem Schoonen met een broodje-aapverhaal over een dissident in de CDA-fractie. Met de krappe meerderheid die het kabinet inclusief de PVV-stemmen heeft, is zo'n dwarsligger natuurlijk een probleem. Wat Willem Schoonen u echter niet vertelt: er is helemaal geen dissident.
Kijkt u even goed naar de 21 hoofden van de CDA-fractie. Wie van deze mensen is bereid om bij de volgende verkiezingen naar plaats 60 af te zakken in ruil voor een plaatsje naast Doekle Terpstra in het fundo-communistische walhalla van Willem Schoonen? Wellicht zijn er een paar die heel dapper achter gesloten deuren verklaren eerst het regeerakkoord te willen zien. De wil van je eigen partijcongres negeren, is echter een stuk of 250 stappen verder. De kans dat er één CDA-kamerlid is dat de daaraan verbonden risico's wil nemen, is al klein. Maar als Willem Schoonen ook de zeer waarschijnlijke gedoogsteun van de SGP onschadelijk wil maken, dan zal hij er toch echt drie moeten vinden. Gezien het feit dat nog niet eens anderhalf procent van de CDA'ers tegen de aanstaande coalitie is, wordt het voor de Trouw-hoofdredacteur nog knap lastig om vijftien procent van de Kamerleden voor zijn Eurabië-apologetische prietpraat te winnen.
Dus. Als u het hierbij helemaal gehad heeft met Trouw-hoofdredacteur Willem Schoonen, dan staat het u vrij om hem levend (of anderszins) op de DDS-redactie af te leveren. Tips zijn welkom, de gouden tip wordt beloond met een plekje op het bordes van paleis Huis ten Bosch.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten