Italiaanse vredesactivist vermoord

Geen categorieapr 15 2011, 13:13
Verschrikkelijk.
Een donderdag in de Gazastrook ontvoerde Italiaanse vredesactivist is vandaag dood aangetroffen in een huis in Gaza. Volgens Hamas is de 36-jarige Vittorio Arrigoni enkele uren na zijn ontvoering door een extremistische Palestijnse organisatie opgehangen.
Als gezegd is dit natuurlijk verschrikkelijk. Het is het zoveelste bewijs dat de 'vredelievende Palestijnen' nogal geweldadig zijn. Toch is het ook een beetje ironisch. Arrigoni was namelijk pro-Palestijns en anti-Israël.

Arrigoni was een pro-Palestijnse activist die al enkele jaren in de Gazastrook verbleef om, volgens een persbericht van de ISM, 'mensenrechtenschendingen door Israël te volgen, het Palestijnse volksverzet tegen de Israëlische bezetting te ondersteunen en informatie over de toestand in Gaza aan zijn vaderland Italië door te sturen'. 

Met andere woorden, Arrigoni wilde de wereld graag overtuigen van het vredelievende karakter van de Palestijnen, en hij wilde Israël graag zwart maken, maar vervolgens wordt hij op brute wijze vermoord door zijn zogenaamde vrienden. Het is eigenlijk ongelooflijk. Je zou bijna denken dat de Palestijnen bewust hun eigen zaak om zeep helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten