Sophie in 't Veld: Osama moest berecht worden

Geen categoriemei 02 2011, 10:30
En dan nu allemaal in de politiek-correcte kramp: Osama bin Laden had nooit gedood mogen worden. De Amerikanen hadden hem moeten berechten.
Aan het woord is natuurlijk onze enige echte Sophie in 't Veld. Het lijkt me een aardige vrouw, maar ik vraag me keer op keer weer af waar ze dit soort waanzin vandaan haalt. Mevrouw In 't Veld leeft in een wereld die zo verregaand gebureaucratiseerd is, dat fenomenen als oorlog, strijd en dood er niet in bestaan. Dat soort zaken heeft mevrouw In 't Veld volledig weggeredeneerd.
Ze laat daarom ook weten dat misdadigers in een rechtstaat verdedigd dienen te worden, zie afbeelding. Ik weet niet hoe lang ze al achter een bureau zit, maar Osama bin Laden is niet de man bij wie je aanklopt met een arrestatiebevel, zoals een twitteraar haar ook laat weten. Wat een volstrekt rationalistische ridiculiteit: 's wereld meest gezochte terrorist mag je geen haar krenken, want dat moet de rechter doen.
Ook zou de geloofwaardigheid van de rechtstaat in het geding zijn als we onze vijanden doodschieten. Dat moeten we niet willen met zijn allen, we moeten met ze praten. Zeggen dat het niet eerlijk is en dan tot een compromis komen. Nee, mevrouw In 't Veld, onze democratie bestaat bij de gratie van haar weerbaarheid. Vijanden van het kaliber Osama bin Laden mogen ervoor doodgeschoten worden. Simple as that.
Oja, om de decadente blije waanzin die zich van onze politici meester heeft gemaakt, verder te illustreren: Pechtold en Groenlinks zijn het met onze Sophie eens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten