Het land is moe: Nederland koopt tuig af

Geen categoriejun 18 2012, 20:30
In Den Haag hebben we tokkies betaald om niet te rellen. En ze deden het toch.

De gemeente Den Haag heeft naar schatting 300 tot 400 euro per bezoeker uitgegeven aan drie feestjes die de stad organiseerde om rellen te voorkomen tijdens het EK. Door feesten te geven, hoopte de gemeente dat het rustig zou blijven in de wijk Laakkwartier.

Uit een raming van Omroep West blijkt dat de feestjes erg duur waren. Het geld is onder meer uitgegeven aan een feesttent, 45 picknicktafels, grote beeldschermen en drankjes. Het plan van de gemeente was echter zonder succes.

En nu niet lachen! Ok, eventjes dan. En dan mag u huilen.
Ik word hier echt enorm zuur van. We hebben in Nederland wijken vol tokkies, autochtoon of allochtoon - mensen die geweld als een welkome afwisseling van de nihilistische sleur zien. En deze mensen kijken, net als alle Nederlanders, voetbal. Alleen schijnen deze lieden de combinatie voetbal en geweld onweerstaanbaar te vinden. Dus breken ze tijdens een evenement de tent af. In goed Nederlands: ze terroriseren hun wijk. Stelletje briljante nestbevuilers.
Wat is daarop het enig juiste antwoord? Politie-ingrijpen, lijkt me. Iets met handhaving van de openbare orde. Euhm, nee, niet anno 2012. Dan organiseren we (we ja: wij betalen) feestjes in de hoop dat het tuig zich gedeisd houdt. Werkt niet en dat vinden we heel raar. Vooral de overheid, want vaderlandse gemeentes hebben er in Nederland al jaren een handje van om ongewenst gedrag af te kopen. Aleid Wolfsen is er ook een ster in; beetje buurtbarbecues met gemeenschapsgeld organiseren. En drie keer raden of er gewone hardwerkende mensen op de genodigdenlijst staan.
Wanneer komen gemeenten op het idee dat Henk en Ingrid, maar ook kakkers met dubbele namen, het liefst zien dat tuig niet beloond, maar afgestraft wordt? Rellen is politie-optreden uitlokken. Kordaat optreden, liefst met een niet al te zachtzinnige politiemacht. Kunnen gewone burgers ook eens genietend toekijken. Koffie met stroopwafels, iemand?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten