'Het Europese geduld met etterbakje Nederland is op'

Geen categorieaug 05 2012, 17:44
Wat? De EU wordt met de dag arroganter. Tijd voor Nederland om de kont tegen de krib te gooien en met uittreding te dreigen.

Het geduld in Europa met het eurosceptische Nederland is op. Verlies aan macht en geld dreigt als een ommekeer uitblijft na de verkiezingen. 'Het probleem is niet dat Nederland dwarsligt, het probleem is dat Nederland bijna altijd dwarsligt.' 'Jullie premier speelt een verderfelijke rol tijdens de EU-toppen'

Waar halen ze de lef en arrogantie vandaan? Wij betalen jullie salaris, potverdorie. Zonder Nederland (en Duitsland) zouden er helemaal geen reddingsacties mogelijk zijn; dan zou de euro al lang zijn ingestort.
De Volkskrant gaat verder:

Nederland mag zijn buik vol hebben van Europa, Europa heeft het langzamerhand ook gehad met Nederland. Dat de verkiezingen over Europa gaan, is in alle Europese hoofdsteden genoegzaam bekend. Alsook het feit dat nergens anders in de EU de eurohaat zo intens en zo wijdverbreid is als in Nederland. 'Nedergif', noemt een hooggeplaatste EU-ambtenaar het. 'En we appreciëren het nog minder dan de nederwiet.'

Het grootste probleem volgens de Brusselse parasieten? Rutte wil niets horen over 'solidariteit'. Een hoge EU-ambtenaar legt uit: "Hij heeft gewoon een kruis gezet achter de woorden 'solidariteit' en 'soevereiniteit'. Dan ben je snel uitgepraat in Brussel, want daar gaat het wel over."
Daar gaat het tegenwoordig wél over, maar daar is de EU niet voor bedoeld. Het ging (zogenaamd?) om vrijhandel en dus kapitalisme, niet om 'solidariteit' met onverantwoordelijke zuidelijke lidstaten die de hele dag hun handje ophouden - of we wéér een paar miljard willen afstaan.
Nou, dames en heren bloedzuigers, ik denk het dus niet.
Afijn, een andere ambtenaar klaagt:

"Jullie premier speelt een ronduit verderfelijke rol tijdens de EU-toppen. Rutte zet zich vast in cijferreeksen, dogma's en vermoedelijke parlementaire overmacht. Of het nu over de noodleningen voor Spanje of Griekenland gaat, over de meerjarenbegroting van de EU, het banktoezicht, de regels voor de pensioenfondsen, het asielbeleid, de Hedwigepolder of het opheffen van de grenscontroles met Roemenië en Bulgarije, Ruttes antwoord is steeds: nee, nee, nul, nul."

Wat ongelooflijk verderfelijk inderdaad, zeg! Hoe durft hij de belangen van zijn volk te behartigen? Als Brussel roept moet Nederland de beurs meteen trekken: betalen maar!
En dan het citaat van de dag (van een ambassadeur), waaruit eens te meer blijkt dat Brussel geen hoge pet op heeft van het begrip 'democratie':

"Rutte straalt het beeld uit van een machteloze leider, een bange premier. Steeds opnieuw mekkert hij tijdens de EU-toppen: 'Ik kan niet tegen de wensen van de Tweede Kamer ingaan.' Het geeft de andere leiders het idee dat hij Wilders' marionet is. Denk je dat Merkel geen lastige Bondsdag heeft? Heeft zij soms geen Constitutioneel Hof als waakhond? Denkt Rutte nu echt dat hij de enige premier is met verkiezingen in aantocht? Een politiek leider vindt een compromis in Brussel en overtuigt thuis zijn parlement. Rutte behoort overduidelijk niet tot die categorie".

Mekkert hij? De arrogantie is echt stuitend: een ongekozen ambassadeur beledigt onze premier die aan de macht is gekomen omdat hij de verkiezingen heeft gewonnen, en wij moeten het allemaal maar volstrekt normaal vinden.
Ze zijn daar in Brussel werkelijk compleet van het padje geraakt. Ondemocratisch, arrogant, dictatoriaal: beter kan ik de Europese politieke cultuur niet samenvatten.
Overigens is het ironische van dit alles dat dit soort gezeur uit Brussel Rutte uiteindelijk alleen maar hélpt. De Nederlandse kiezer wil dat hij zich verzet tegen de groeiende macht van Europa; we vinden het prima dat ze ons als 'etterbakjes' zien, zolang ons geld maar niet in de ene na de andere bodemloze put verdwijnt en er geen Verenigde Staten van Europa ontstaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten