Ook Nederlandse tienermeisjes slachtoffer Aydin C.

Geen categorieapr 19 2014, 10:14
Aydin C. blijkt een nog groter monster te zijn dan aanvankelijk gedacht.
De man die aangehouden is op verdenking van chantage van de Canadese tiener Amanda Todd, Aydin C., heeft hoogstwaarschijnlijk nog veel meer op zijn geweten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij namelijk niet alleen Todd, maar ook heel veel andere tienermeisjes gechanteerd, geïntimideerd en bedreigd. De Telegraaf legt uit:

De verdachte deed zich via chatsites voor als jong meisje en kreeg zijn slachtoffers zover dat ze hun bovenkleding uittrokken voor de webcam. De verdachte, die tevens de Turkse nationaliteit bezit, chanteerde hen vervolgens. Als ze zich niet verder zouden uitkleden, dreigde hij de eerdere beelden te verspreiden. Dit deed hij bijvoorbeeld bij het Canadese tienermeisje Amanda Todd. „In enkele gevallen heeft hij zijn dreigement echter ook in Nederland uitgevoerd”, zegt Paul van der Zanden van het landelijk parket in Amsterdam.

Bij Todd sloeg Aydin C. ook toe. Eerst haalde hij haar over om haar borsten te laten zien, daarna dreigde hij foto's daarvan te verspreiden onder haar vrienden en familieleden als ze niet nóg meer uittrok. Toen Todd dat weigerde voegde C. de daad bij het woord, waardoor het leven van het meisje plots in een ware hel veranderde.
Waar eerst werd aangenomen dat Todd C's enige slachtoffertje was blijkt dat nu dus niet zo te zijn. Sterker nog, volgens het OM heeft hij naast Todd niet alleen tientallen Nederlandse meisjes afgeperst, maar ook nog eens tientallen buitenlandse meisjes én jongens.
De vraag is nu natuurlijk wat hem dreef? Is C. een sadist die jongeren het leven graag onmogelijk maakt? Of is hij een pedofiel die met deze strategie kinderporno in handen probeerde te krijgen? En wat deed hij daar vervolgens mee? Hield hij die plaatjes voor zichzelf of verspreidde hij ze onder andere pedo's?
Hoe dan ook, duidelijk is dat C. nog maar even niet moet worden uitgeleverd aan Canada. Gisteren leek me dat nog een puik idee, maar nu blijkt dat hij veel meer op zijn geweten heeft. Vervolg hem dus voor al die andere zaken en stuur hem daarna naar Canada om daar terecht te staan voor aanzetten tot zelfmoord, chantage, afpersing, kinderlokken en bedreiging. Op die manier kan ervoor gezorgd worden dat hij jaren in het gevang verdwijnt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten