Boko Haram zaait moord en verderf terwijl de EU slaapt

Geen categoriemei 13 2014, 20:30
Boko Haram staat nog steeds niet op de terreurlijst van de Europese Unie. Onbegrijpelijk! Volgens minister Timmermans is er meer bewijs nodig voordat de terreurbeweging op de lijst kan komen. Bewijs?! Houden ze bij de EU al jaren een winterslaap ofzo?
Vanochtend schreef ik op deze site al een artikel over uitspraken van minister Timmermans over de Palestijnse Autoriteit. Ik was niet zo lovend over onze minister van Buitenlandse Zaken. Vandaag wist de beste man wederom mijn wenkbrauwen te laten fronsen. Volgens hem heeft de EU meer bewijs nodig tegen Boko Haram.
Bij nader inzien is het misschien niet juist om in deze alle schuld in de schoenen van minister Timmermans te schuiven. Blijkbaar werkt de EU op zo'n achterlijke manier dat de moordenaars van Boko Haram nog meer bewijs moeten leveren voordat de organisatie op de terreurlijst terecht komt. Hoeveel bewijs wil de EU in vredesnaam hebben?
Koelen bloede
Is het niet genoeg bewijs dat Boko Haram de afgelopen jaren honderden christenen in koelen bloede heeft vermoord? Is het niet genoeg bewijs dat Boko Haram vele christelijke scholen in vlammen heeft doen opgaan? Is het niet genoeg bewijs dat Boko Haram honderden meisjes ontvoerd? Is het niet genoeg bewijs dat Boko Haram zegt deze meisjes als slaven te verkopen op de markt?
Boko Haram lijkt er alles aan te doen om de EU genoeg bewijs aan te leveren. Men is trots op deze lijst van bizarre misdaden. In videoboodschappen heeft de club al herhaaldelijk triomfantelijk de verantwoordelijk opgeëist voor onschuldig vergoten bloed. Volgens Abubakar Shekau, de leider van deze malloten, zal de wereld weten dat zij zijn aangewezen door Allah om de ongelovigen te doden.
Kerken
Hoeveel kerken moet er nog in brand worden gestoken in Nigeria? Hoeveel jonge schoolmeisjes moeten nog worden verkracht en uitgehuwelijkt? Hoeveel bomaanslagen moet Boko Haram nog plegen voordat de EU juridisch kan dichttimmeren dat Boko Haram thuis hoort op de terreurlijst?
De EU heeft bijzondere prioriteiten. Sancties afkondigen tegen Rusland, geen probleem! Binnen no time geregeld. Een terreurorganisatie op een lijst zetten daarentegen, dat mag even duren. Wil de EU Boko Haram wel op de terreurlijst? En zo niet, wie liggen er dwars? Waarom? Ik begrijp al jaren helemaal niets van de EU. Maar dit!
Verbijsterend!
U kunt mij volgen op Twitter onder de naam @MeijerHerman. Kijkt u ook eens op mijn site.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten