"ISIS is plan zionisten om islam zwart te maken"

Geen categorieaug 13 2014, 10:14
Die woorden werden gisteren getypt door een medewerkster van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Apologeten en antisemitische moslims hebben tegenwoordig blijkbaar macht en invloed in Nederland. Zie hier een recente tweet van Yasmina Haifi, projectleider bij het ministerie van Veiligheid en Justitie:
Verscheidene twitteraars reageerden hier verbouwereerd op, maar onze eigen Frank Verhoef niet: hij had namelijk ontdekt dat deze samenzweringstheorie wordt aangehangen door meer professionele wegkijkers en fundi-gekkies:
Buiten dat ze voor het ministerie werkt is Yasmina ook nog eens medeoprichter en woordvoerder van het Actiecomité Herstel van Vertrouwen. Op haar LinkedInpagina presenteert ze zich als een "ervaren beleidsadviseur" op het gebied van ... juist: integratie. Deze antisemitische dame heeft dus een zekere invloed op het ministerie, en daarmee op het land.
En wat vindt zij van de problemen in Syrië en Irak, waar ISIS flink huishoudt? Bijzonder weinig, behalve dan dat het allemaal de schuld is van de vuile joden Israëlis. Die hebben dit monster bewust gecreëerd, en dat alleen maar om de islam een slecht imago te geven.
Het vreemde van dit soort redeneringen is:
1. Ze verklaren niet waarom zoveel moslims zich in weinig tot geen tijd aansluiten bij dergelijke radicale organisaties. Heeft dat ook niets met de islam te maken? Worden ze gekocht door Israël? Wie het weet mag het zeggen.
2. 'De islam' heeft over het algemeen helemaal geen florisante reputatie in het Westen. Er is echt geen zionistisch complot voor nodig om dat nog een beetje erger te maken.
Zijn figuren als Haifi werkelijk zo blind, naïef en zelfs dom dat ze bovenstaande niet begrijpen, of weten ze wel beter, maar roepen ze maar wat in een poging om 'de islam' nog enigszins te beschermen? Wie het weet mag het zeggen. Zelf kies ik voor optie één.
Nou heb ik er op zich geen probleem mee dat dergelijke mensen rondlopen in Nederland (hoewel), maar het wordt toch wel erg zorgelijk als ze op een ministerie werken - zeker als dat ministerie zich bezighoudt met vraagstukken over radicalisme.
Misschien dat het kabinet zich hierover kan verantwoorden? Is dit de officiële positie van de regering ("ISIS is een uitvinding van 'zionisten'") of denkt het kabinet daar toch net een tikkeltje anders over? En wat vindt de regering er eigenlijk van dat een ambtenaar op het ministerie van Justitie en Veiligheid zoiets op Twitter zet? Ziet het kabinet dan niet dat dit soort individuen het vertrouwen in de hele overheid ondermijnen?
Deze dame mag natuurlijk nooit zo'n belangrijke positie bekleden op welk ministerie dan ook. Ga maar op zoek naar een baantje bij de organisatoren van anti-Israël demonstraties. Misschien dat ze daar nog een "projectleider" kunnen gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten