Cohen: Theedrinken is essentieel voor burgemeesters

Geen categorienov 02 2014, 19:00
Natuurlijk, want theedrinken lost alle maatschappelijke problemen in een slok op!
Vandaag is het tien jaar geleden dat Theo van Gogh op brute wijze werd vermoord door Mohammed Bouyeri. Onze eigen Tim schenkte daar eerder vandaag al even aandacht aan.
Op zo'n dag als vandaag is het goed om stil te staan wat we de afgelopen jaren hebben geleerd. Veel mensen zijn tot het inzicht gekomen dat de Radicale Islam een levensgroot probleem is - niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in het westen - en dat we er alles aan moeten doen om onszelf en onze cultuur te beschermen.
Helaas is Job Cohen - oud PvdA-leider en burgemeester van Amsterdam - niet één van die mensen:

"Ik geloof dat als je niet gaat theedrinken - en als je het dan niet theedrinken noemt, maar probeert al die verschillende groepen die in onze stad samenleven, om die bij elkaar te brengen - dat het een ongelooflijke bende wordt. En dat betekent niet dat je alleen maar moet theedrinken, maar het is wel een essentieel deel van het burgemeesterschap."

Dat zegt hij in verband met de dood van Van Gogh. Nee, dat is geen grap. Hij gelooft werkelijk dat theedrinken de beste manier is om radicalisering tegen te gaan. Want een moslimextremist bedenkt zich zomaar als je vriendelijk een kopje thee voor hem zet. Inschenken, een paar suikerklontjes erin gooien, et voila, over en voorbij met die dreiging. "De boel bij elkaar houden" is es-sen-tieel. Ja, ja. Zelfs als hem gevraagd wordt of hij tien jaar na dato niet tot andere inzichten is gekomen antwoordt Cohen: "Absoluut niet. Het spijt me."
Nou Job, het is in ieder geval een hele verbetering dat je begrijpt dat je daar je excuses voor moet aanbieden, maar het was nog leuker geweest als je er ook iets mee had gedaan. Het is een ieder met ook maar een beetje gezond verstand namelijk al jaren duidelijk dat de Radicale Islam fel bevochten moet worden. Theedrinken, pappen en nathouden, werkt niet. Het heeft nooit gewerkt, en het zal nooit werken.
Triest, maar dit - "theedrinken helpt!" - is nog altijd het wereldbeeld van de PvdA. God verhoede het dat die partij ooit nog een premier mag leveren - of zelfs maar een burgemeester.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten