Artikel 1 van Sylvana Simons zet blanke man op 5e plek. Zijn politieke doel? Mannelijkheid afschaffen

Geen categoriejan 17 2017, 9:00
Artikel 1 neemt 'weg met ons' naar een heel nieuw niveau. Zelfs D66 gaat niet zó ver.
Iedereen weet ondertussen natuurlijk dat Artikel 1 van Sylvana Simons een buitengewoon aparte partij is. De club is 'Nederlands' en hoopt in het Nederlandse parlement te komen, maar lijkt een enorme hekel te hebben aan alles waar ons land voor staat. Onze geschiedenis moet herschreven worden om onze voorouders zo slecht mogelijk te doen lijken, alle blanke Nederlanders worden weggezet als racisten, en alle gekleurde Nederlanders als goedwillende slachtoffers, en ga zo maar door. Alles aan Nederland zoals het nu is is fout en moet kapot.
Dat wisten we dus al. Wél nieuw is het volgende: Sylvana heeft voor de lol ook een blanke heteroseksuele man op de kieslijst gezet (natuurlijk wel pas op de vijfde plek, meneer moet zijn plaats kennen!). De naam van het heerschap? Jens van Tricht.
Wie?
Jens van Tricht.
Nou had ik net als jij ook nog nooit van hem gehoord, maar gelukkig heeft Jan Dijkgraaf van GeenPeil wat uitzoekwerk verricht. Dit is hoe Sylvana's favoriete witte man zichzelf omschrijft:

Ik begeleid mensen, op haptonomische basis, met plezier en met idealen. Ik werk aan een betere wereld. Ik pionier op het snijvlak van persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. In het verleden werkte ik in een kindercircus, studeerde ik eerst politicologie en daarna vrouwenstudies, volgde ik de opleiding ‘Trainen met Hart en Ziel’, werd ik gecertificeerd Rots en Water trainer, werkte ik als medezeggenschapstrainer bij FNV Formaat en daarna als zelfstandige zonder personeel aan uiteenlopende projecten. Ik woon in een woongroep in Amsterdam, heb een hond, een vriendin en een bijna-zoon. Ik mediteer dagelijks, doe wekelijks aan Tai Chi, Tai Jitsu en Qi Gong.

Nee, I kid you not. Dat is echt de zelfgeschreven biografie van Van Tricht, de nummer vijf op de kieslijst van Artikel 1. En dan zijn we er helaas nog niet. Meneer (mogen we hem wel zo noemen of is dat 'normbepalend'?) heeft namelijk ook een video gemaakt waarin hij uitlegt waar hij voor staat. Kijk maar mee:
Voor mensen die op het werk zijn en de video niet kunnen kijken: Van Tricht klaagt dus steen en been over "mannelijkheidsnormen" in de samenleving. Die zouden slecht zijn voor vrouwen, voor homoseksuele mannen (en waarschijnlijk dus ook voor de rest van de LHGBTQ-verzameling), én voor heteromannen zelf. Wij mannen mogen namelijk niet huilen. Geen "mietjes zijn." We moeten stoïcijns, sterk, onverstoorbaar en hardwerkend zijn. En dat vind Jens helemaal niks. Als echte hippie gelooft hij namelijk in elke dag keihard janken, in dansen in een mooie bloemenjurk, en -- eerst en vooral natuurlijk -- de hele dag nutteloos thuiszitten zonder een euro te verdienen om voor zijn (bijna-)gezin te zorgen.
Waar Sylvana Simons voor "weg met blank Nederland" staat, staat Van Tricht voor "weg met mannelijk Nederland." Geen wonder dat hij welkom was op de kieslijst van Artikel 1. Als Sylvana een hekel aan iemand heeft dan zijn het immers blanke heteromannen die nog begrijpen wat het is om man te zijn. Van Tricht wil daar graag iets aandoen, wat Sylvana natuurlijk gepassioneerd steunt. Weg met ons, weg met blanken, weg met de man. Als het aan Sylvana en Artikel 1 ligt houden we uiteindelijk een Nederland over waarin alleen gekleurde vrouwen met hoofddoek nog welkom zijn. En maar zeuren over tolerantie en openheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten