De overwinning van DENK in Amsterdam-West verklaard: stemmen werden geronseld, aldus stembureaulid

Geen categoriemrt 17 2017, 9:00
In Amsterdam werd DENK in het stadsdeel Nieuw-West woensdag opeens de grootste partij. En nu weten we hoe dat kan.
Amsterdam en verkiezingen: in ieder geval bij landelijke stembusgangen kleurde de stad vrijwel altijd PvdA-rood. We weten echter allemaal hoe het daarmee is afgelopen. Net als in de rest van het land heeft de partij van faal-vice-premier Lodewijk Asscher enorme klappen gekregen. Sterken nog: ze zijn gewoon verpulverd, zélfs in de stad waar ze altijd veel aanhang genoten.
En dat liet net als op veel andere plekken een machtsvacuüm over dat gevuld moest worden door andere partijen. Op de meeste plekken was dat GroenLinks of de PVV: in Amsterdam-Noord werd de partij van Geert Wilders de grootste, maar over heel de gemeente bezien was dat die van de Jessias. Eén stadsdeel liet echter een totaal ander beeld zien: Nieuw-West.
Daar behaalde de partij van Nederland-haters Kuzu, Öztürk en Azarkan overduidelijk de meeste stemmen - ook hier heeft men de PvdA overduidelijk links laten liggen. Op zich is dat natuurlijk ook geen rare switch: veel 'nieuwe Nederlanders' stemden traditioneel op de "welkom in Nederland, hier heb je alles gratis en voor niets!"-partij van de socialisten. Dit zijn natuurlijk ook de groepen mensen die zich sneller aangetrokken zullen voelen tot een partij als DENK, die claimt er voor "alle Nederlanders te zijn" maar eigenlijk een besloten clubje voor aanhangers van een zekere Turkse politieke partij is. Toch verklaart dat nog niet helemaal hoe DENK de grootste kon worden: het opkomstpercentage ligt bij deze bevolkingsgroepen altijd relatief laag, waardoor de stemmen van andere groepen (die zeker géén PvdA of DENK stemmen) al snel aan gewicht winnen.
Hoe heeft deze krankzinnige uitslag dan wel tot stand kunnen komen? Dat weet een lid van een stembureau in Nieuw-West ons wel te vertellen:

Jawel, je leest het goed: er werden gewoon keihard stemmen geronseld door aanhangers van de DENK-opperhoofden. Deze verklaring toont duidelijk aan hoe zij te werk zijn gegaan: eerst zoveel mogelijk machtigingen verzamelen van mensen waarvan je weet dat ze toch geen zin hebben om zelfs te stemmen - iedereen mag voor maximaal twee personen die je daarvoor gemachtigd hebben stemmen - en dan de hele familie, die waarschijnlijk toch nul interesse in politiek heeft, meeslepen en goed instrueren. En die instructies waren dus duidelijk: stem DENK!
En dat is natuurlijk ontzettend kwalijk. Dat is het zelfs als we even vergeten welke partij hiervan geprofiteerd heeft: het is namelijk weer een duidelijk signaal dat veel mensen nog zo slecht in onze samenleving geïntegreerd zijn dat ze zich zo makkelijk laten misbruiken als stemvee door hun geïndoctrineerde zonen, die maar al te graag hun hele familie van stal halen om even tientallen stemmen extra voor abi (broeder) Kuzu te regelen. En met succes: het radicale trio mag drie zetels gaan bezetten in onze Tweede Kamer. Meer dan de PvdA nog kent deze verkiezing dan ook één echte verliezer: Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten