Hypocriet GeenStijl doet een Jalta-tje: 'Thierry Baudet zette een maatje van de Russische maffia op de kieslijst!'

Geen categoriemrt 23 2017, 14:00
Goh wat zijn de druiven toch zuur dat GeenPeil niet eens in de buurt van een zetel kwam (met 5.000 stemmen).
Hoe triest kun je worden? Daags nadat Jalta een belachelijk stuk plaatste over de nummer 21 op de kieslijst van Forum voor Democratie, Hugo Berkhout, doet GeenStilj het nog eens dunnetjes over. Scribent Zentgraaff doet net alsof hij die informatie op eigen houtje achterhaald heeft, maar feitelijk heeft hij het natuurlijk gewoon bij Jalta vandaan gehaald. Vergelijk het Jalta-artikel maar met dat van GeenStijl. Het is gewoon copy-paste werk. En maar opscheppen dat GeenStijl zo geweldig vernieuwend en innoverend bezig is. Je zou erom lachen als het niet zo dieptriest was.

Gefeliciteerd Thierry met je zeteltje! Nu even een vraagje: waarom had je op de kandidatenlijst Hugo Berkhout staan? Hugo Berkhout staat op je site als "doorgewinterd als valuta- en rente-specialist", maar op zijn LinkedIn staat dat ie voor de Amsterdam Trade Bank werkt. De Amsterdam Trade Bank is het Nederlandse filiaal van de Alfa Bank, één van de grootste banken van Rusland, geleid door een zekere Mikhail Fridman. De reden dat die Russische banken een Nederlandse poot hebben is natuurlijk om zoveel mogelijk geld het land uit te sluizen, al dan niet illegaal verkregen.

Och gossie, heeft hij zomaar voor een bank gewerkt die mogelijkerwijs banden met Poetin kan hebben? Oh nee! Weet je wat zo mogelijk nog erger is? Ik ken mensen die bij ING gewerkt hebben. Die bank wordt nu verdacht van witwassen. Zijn zij dan ook allemaal fout, al die tienduizenden (voormalige) ING-werknemers?
En wat te zeggen van (oud-) medewerkers van de Rabobank? Liborfraude, anyone? Moeten zij het nu ook ontgelden? Zijn ze daar allemaal schuldig aan, of deden die mensen gewoon braaf hun werk zonder dat ze ook maar in de verste verte in aanraking met de wet kwamen?
Je zou denken dat ze bij GeenStijl ook begrijpen dat een verhaal over een mogelijke via-via-via-via-relatie (met Poetin) volstrekt onzinnig is, maar niets is minder waar. 'Zentgraaff' impliceert namelijk ook nog even dat Berkhout de campagne van FVD mogelijk op illegale of in ieder geval onethische wijze gespekt heeft:

Het Forum voor Democratie draait volledig op donaties van de betrokken personen, dus mocht Berkhout ook wat in de pot hebben gestort voor de - overigens opvallend ruim bemeten - campagne van Baudet, dan is dat geld dus verdiend met werk voor dubieuze Russische oligarchen.

Normaal gesproken zou je dit soort aanvallen natuurlijk niet van GeenStijl verwachten. Enkele dagen geleden namen ze Jalta-eigenaar Joshua Livestro immers nog de maat vanwege zijn obsessie met Baudet. Blijkbaar had "Zentgraaff" dat stuk van "Mosterd" niet gelezen. Anders had hij zich vandaag wellicht wat ingehouden. Maar goed, voor ons is het natuurlijk alleen maar goed nieuws dat GeenStijl zich laat kennen. Dan kunnen we eindelijk afscheid nemen van het imago van GeenStijl als rechts-populistische website. Op zich is dat natuurlijk wel weer een zegen voor mensen die zowaar een vuist willen maken tegen het mediakartel en daarbij met enige regelmaat met een mes in hun rug worden gestoken door zogenaamde 'bondgenoten' (die dat feitelijk allerminst zijn).
Laat ze maar officieel fuseren met Vara-hobbyblog Joop. A match made in heaven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten