Den Haag zit vol clowns: formatie zit muurvast, niemand wil water bij de wijn doen

Geen categoriemei 21 2017, 19:00
Nederlandse politici zijn volstrekt incompetent.
Zoals Twitteraar Jos Lubbers terecht stelt is het morgen officieel: de formatie zit dan écht muurvast, met totaal geen uitzicht op een significante verbetering de komende tijd.
https://twitter.com/JosLubbers/status/866268012772511744
VVD en CDA sluiten PVV uit. SP wil niet samenwerken met VVD. De PvdA is gemarginaliseerd. GroenLinks is zo gek dat ze niet mee kúnnen doen. D66 weigert zaken te doen met de ChristenUnie... er blijft helemaal geen enkele mogelijkheid meer over. De ene club is nog onwilliger om compromissen te sluiten dan de andere... en ondertussen doen de oude leden van het partijkartel er alles aan om nieuwe clubs vooral niet serieus te hoeven noemen. FVD, PvdD en 50Plus -- om er maar een paar te noemen -- worden straal genegeerd.
Deze formatie is een bende van epische proporties. Mark Rutte had de afgelopen jaren een imago opgebouwd als een geweldige "bruggenbouwer," maar we zien nu dat ook die reputatie van hem -- de enige positieve die hij nog over had -- totaal onverdiend is. De man kan een brug bouwen met één andere partij, maar dan houdt het wel op. Zijn gezag in Den Haag is zo klein in Den Haag dat hij zelfs D66 niet zo ver kan krijgen om de ChristenUnie serieus te nemen.
De ChristenUnie: toch een heel normale en vooral niet-controversiële partij!
Het moet onderhand maar eens klaar zijn. De partijen hebben nu twee maanden gehad om eruit te komen. Dat willen ze blijkbaar geen van allen. Oké, geef het dan maar terug aan de kiezer. Schrijf nieuwe verkiezingen uit, laat ons opnieuw stemmen, en ga kijken wat er dán mogelijk is. En als de nieuwe uitslag op de oude uitslag lijkt zullen de partijen toch echt water bij de wijn moeten doen en op moeten houden met het uitsluiten van allerlei andere partijen, puur en alleen omdat die toevallig één of twee denkbeelden hebben waar ze het niet mee eens zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten