Haha! GroenLinksjongeren draaien door van arrogantie: "Het CDA moet weg!"

Geen categoriemei 15 2017, 12:00
DWARS vindt dat het CDA te veel... dwars ligt.
De radicale jeugdorganisatie van GroenLinks, DWARS, heeft het he-le-maal gehad met het CDA. De christendemocraten zijn namelijk niet van plan om de belastingbetaler nog verder uit te melken om dure linkse hobby's te bekostigen. En dat vinden de groene jongeren echt niet kunnen; wat deze types betreft moeten we allemaal aan de bedelstaf gebracht worden. Als het klimaat maar "gered" wordt.
"Waar voor de achterban van de partij het rentmeesterschap één van de belangrijke peilers is, schijnt Buma alle maatregelen die een eerlijke prijs op grondstofgebruik ten doel hebben tegen te werken", beweert DWARS. Vervolgens stellen de jonge gekkies dat het CDA "muurvast in het verleden."
De enige mogelijke 'oplossing'?

De jongeren zien dat dwarsliggende CDA dan ook het liefste vertrekken van de formatietafel in ruil voor een 'duurzaam motorblok', bestaande uit VVD, D66 en GroenLinks.

Natuurlijk heeft zo'n coalitie geen meerderheid. DWARS' oplossing? Gewoon de ChristenUnie en de PvdA erbij halen. Het CDA moet dus wieberen en daar komen dan twee linkse clubjes voor terug.
Een betere manier om de Nederlandse economie om zeep te helpen is er natuurlijk niet, maar blijkbaar vinden de jonge milieufanaten dat geen enkel probleem. Zij beschouwen zichzelf namelijk als dé grote winnaars van de verkiezingen.
Helaas voor deze natuurfreaks heb ik slecht nieuws voor ze: die arrogantie is volkomen misplaatst. GroenLinks is slechts de vijfde partij van het land. Ze hebben daar helemaal het recht niet om te eisen dat andere partijen opzouten, zeker het CDA niet, wat toch echt de dérde partij is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten