FEEST! D66 en ChristenUnie gaan NIET onderhandelen

Geen categoriemei 23 2017, 19:50
Soms is zwarte rook heel goed nieuws.
Het kan verkeren: zo ga je ervan uit dat er een nachtmerriekabinet kan komen met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, en zo blijkt dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Onze vrienden van de ChristenUnie weigeren hun principes namelijk overboord te gooien in ruil voor wat macht, wat natuurlijk is wat D66 graag wilde dat Segers en co. zouden doen.

D66-leider Pechtold en ChristenUnie-leider Segers hebben besloten niet verder te onderhandelen over een kabinet. Ze maakten dat bekend nadat ze urenlang met informateur Schippers hadden gesproken.

Het was al bekend dat de christen-haters van D66 écht niet wilden dat CU zich zou aansluiten bij een coalitie. Die partij neemt haar judeo-christelijke waarden namelijk serieus, en dat mag natuurlijk niet van de seculiere extremisten onder leiding van ene Alexander P. Segers legde na afloop van de gesprekken die hij vanmiddag met Pechtold voerde uit:

"Het gaat niet over persoonlijke verhoudingen. Maar we hebben gekeken wat er onder de streep overbleef. Toen hebben we elkaar diep in de ogen gekeken en gezegd nee, dit heeft geen zin."

Pechtold, die het ongetwijfeld geweldig vindt dat hij deze gelovige christenen buiten de deur heeft gehouden, voegt daar aan toe:

"We hebben de tijd genomen maar we zijn er niet uitgekomen."

Heel, heel, heel even was ik bang dat Segers zijn standpunt inzake het idiote wetsvoorstel van D66 over het "voltooide leven" zou veranderen in ruil voor macht. Dat was duidelijk een misvatting van me: als Pechtold geen respect kan opbrengen voor de christelijke waarden van de CU hoeft het allemaal niet voor Segers.
Nou, dan is het dus duidelijk waar we nu naartoe gaan: een minderheidskabinet óf nieuwe verkiezingen. Ik kies voor het laatste, maar de boven-ons-gestelden in Den Haag kennende gaan ze vrijwel zeker voor het eerste. Dat is geen ideale situatie, maar het is beter dan een linkse meerderheidsregering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten