Thierry Baudet: "Controversieel verklaren van onderwerpen is een vorm van democratische zelfcastratie"

Geen categoriemei 15 2017, 14:00
En daar heeft Forum voor Democratie totaal geen zin in.
Geen enkele man zou zichzelf puur voor de lol castreren, maar in de politiek doen ze dat wél. Hoe? Door tijdens formatie-onderhandelingen bepaalde onderwerpen "controversieel te verklaren" waardoor er een tijdlang niets met ze gedaan wordt. Dat vindt Thierry Baudet, tenminste.
"Het controversieel verklaren van onderwerpen," zegt Baudet, "is een vorm van democratische zelfcastratie." Feministen en andersoortige Baudet-haters zullen dat ongetwijfeld reden vinden om hem wéér te verketteren ("Wat is er mis met het zijn van een eunuch?!"), maar daar heeft hij -- gelukkig -- lak aan.
Zoals Baudet uitlegt is deze democratische zelfcastratie "in strijd met zowel de letter als met de geest van de grondwet." En dat is niet alles, het is ook nog eens bewijs van een totaal gebrek aan respect voor de rechten en plichten van het parlement:

"Wij zijn soeverein. Wij vormen gezamenlijk de stem van de Nederlandse bevolking."

"Het idee dat wij," gaat Baudet verder, "omdat er enkele kartelpartijen aan het onderhandelen zijn, maar niet meer ons zouden moeten uitlaten over de grote thema's is absurd. Wij zullen altijd stemmen tegen welke vorm van controversieel verklaring dan ook. Het is niet aan ons om via deze praktijken de stem van de Nederlandse bevolking op stil te zetten."
Het blijft mooi om te zien hoe gemakkelijk Baudet en Hiddema de spelletjes doorzien van hun 'collega's' in de Tweede Kamer. Het is één groot partijkartel... maar tegenwoordig zitten er twee Kamerleden die daar helemaal niets mee hebben. Geweldig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten