50Plus doet studie naar basisinkomen. Yes, gratis geld voor iedereen!

Geen categoriejun 24 2017, 12:00
Bij de Ouderenpartij zien ze het blijkbaar wel zitten: gratis geld voor iedereen!
Het moment waarop je weet dat de verzorgingsstaat volstrekt uit de hand is gelopen? Als een Ouderenpartij het idee van het basisinkomen serieus neemt:
https://twitter.com/50pluspartij/status/878550653144117248
Het basisinkomen is echt een ontstellend slecht idee. Het houdt in dat iedereen geld krijgt... van iedereen. Nou ja, hard werkende Nederlandse als jij en ik krijgen een deel van ons belastinggeld terug, maar vervolgens wordt het andere deel weggegeven aan iemand die liever lui dan moe is. Dat noemen we dan 'sociaal.' Want u weet: u werkt helemaal niet voor zichzelf en uw eigen gezin, maar voor al die vreemden die weigeren om iets van hun leven te maken. Toch?
Het ergste is natuurlijk dat 50Plus er zogenaamd is voor ouderen, terwijl een "basisinkomen" voor iedereen is. Aangezien zo'n basisinkomen bakken met geld kost zal er op andere punten (lees: uitkeringen) bezuinigd moeten worden. Raad eens wie dan het kind van de rekening worden? Juist, de achterban van 50Plus. Die zal luidkeels verteld worden dat euthanasie eigenlijk toch echt het beste is voor mensen van een jaar of 67 (en ouder).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten