Emile 'Clown' Roemer komt naar buiten na gesprek met formateur, eist dat VVD en CDA "elkaar loslaten"

Geen categoriejun 15 2017, 12:00
Zijn standpunt is niet veranderd.
SP-leider Emile Roemer heeft vijf kwartier gesproken met formateur Herman Tjeenk Willink. Als voorspeld heeft dat onderonsje helemaal niets opgeleverd. Roemer weigert nog steeds zaken te doen met de VVD en dringt erop aan dat VVD en CDA "elkaar loslaten" zodat er een links kabinet kan komen geleid door Sybrand Buma.
Nee, dat is geen grap. Zo wereldvreemd is deze oppersocialist écht.
https://twitter.com/RemkoTheulings/status/875283011884941313
Hij doet dus net alsof het ook een mogelijkheid is dat de VVD zonder het CDA een coalitie vormt, maar dat is rekenkundig gezien natuurlijk volstrekt idioot. Als de VVD het CDA aan de kant schuift hebben de liberalen verder helemaal geen mogelijkheden meer. Roemer weet dat natuurlijk ook wel. Het gaat hem er dan ook om om het CDA los te weken van VVD, zodat zijn gedroomde socialistische revolutie er alsnog komt.
Nou, slecht nieuws voor Roemer: dat gaat van z'n lang-zal-die-leven niet gebeuren. Hij kan zoveel luchtkastelen bouwen als hij wil, maar nut heeft het allemaal niet. Nou ja, behalve dan voor ons; het geeft ons immers de mogelijkheid om hem weer eens lekker uit te lachen, wat natuurlijk altijd prettig is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten