FvD is klaar met al die meldpunten: 'Er is toch ook geen meldpunt PvdA-fraude of VVD-integriteit?'

Geen categoriejun 22 2017, 19:00
De wildgroei aan meldpunten moet maar eens stoppen, anders zou het ook zeker tijd zijn voor twee meldpunten die pas écht grote maatschappelijke problemen aansnijden, aldus Thierry Baudet.
Er was een tijd dat je bij een akkefietje gewoon doorging met je leven in plaats van bij de pakken te blijven zitten, het gewoon zelf probeerde uit te praten of in het ergste geval bij de rechter je strijd ging uitvechten, die dan ééns en voor altijd bepaalde wie er nou gelijk heeft. Nou, die tijden zijn voorbij: tegenwoordig kun je voor elke verdwaalde scheet wel bij één of ander meldpunt terecht in Nederland. Zegt je collega ongevraagd dat je er leuk uitziet vandaag? Op naar het meldpunt voor seksuele intimidatie. Word je bij die baan waar tientallen mensen voor solliciteerden niet aangenomen, en vermoed je dat het door je migratieachtergrond komt? Regelrecht naar het meldpunt discriminatie.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Punt is: iedereen voelt zich tegenwoordig - terecht of onterecht - meteen aangevallen, maar durft zelf niet meer wat ervan te zeggen. Dus dan maar via-via bij een meldpunt! Daar schiet je helemaal niets mee op in je persoonlijke situatie, maar het voelt tenminste goed dat je die vervelende collega's hebt aangegeven als viespeuk. Al helemaal als je bedenkt dat die meldpunten toch bijna nooit de moeite zullen doen om je verhaal te controleren.
Forum voor Democratie-leider Baudet heeft het ook helemaal gehad met die klikportalen: via de Twitterpagina van zijn partij deelt hij een video waarin hij uitgebreid ingaat op de gekte:
Hij maakt daarbij een paar rake opmerkingen: waarom zijn er dan eigenlijk geen meldpunten voor PvdA-fraude en VVD-integriteit? Daarbij verwijst hij natuurlijk naar de vele zaken rondom niet bepaald ongeveer politici zoals VVD-bobo Keizer, die onlangs nog met de staart tussen zijn benen moest opstappen als voorzitter om zijn louche crematiebusiness. 'Een maatschappelijk probleem vormt dat zeker', aldus Baudet, 'maar ook daarvoor is een meldpunt niet wenselijk.' Volgens hem zou Nederland dit soort dingen weer bij de rechter moeten uitvechten, in plaats van dat we elkaar allemaal gaan zitten aangeven.
En gelijk heeft hij. We slaan gewoon helemaal door met alle 'maatschappelijke problemen' waarvoor maar weer een speciaal punt opgetogen moet worden. Sommige, zoals het MeldPunt Anti-semitisme, dienen daadwerkelijk een nobel doel, maar de meeste zijn gewoon een gesubsidieerde uitlaatklep voor gefrustreerde mensen die maar al te graag in de slachtofferrol springen. 99% van die handel kan dus linea recta opgedoekt worden, en snel een beetje als het aan mij ligt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten