RTL Nieuws-journalist Jos Heymans gaat los: "Laf links heeft geen boodschap aan het landsbelang"

Geen categoriejun 24 2017, 14:00
Oeps. Jos Heymans is boos. Heel boos.
Sterker nog, meneer de journalist is witheet van woede. De reden? Er komt waarschijnlijk een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Nu ben ik daar ook niet blij mee -- omdat het feitelijk een linkse coalitie zal zijn -- maar Heymans is om een heel andere reden gepikeerd. Hij vindt deze coalitie namelijk niet links genoeg.

Dat we nu een combinatie krijgen van deze vier partijen, een combinatie die niemands favoriet is, kun je de ChristenUnie niet kwalijk nemen. Ook de VVD, het CDA en D66 niet. GroenLinks, SP en PvdA hebben deze situatie gecreëerd door hun verantwoordelijkheid te ontlopen. Laf links heeft geen boodschap aan het landsbelang. Het scoort liever in de oppositie.

Een normaal mens is natuurlijk dankbaar dat die clubs ver van de macht blijven, maar bij het mediakartel denken ze daar -- hoe kan het ook anders? -- heel anders over. Heymans en co. vinden een coalitie zonder uitgesproken socialisten namelijk maar niks. En juist daarom is Heymans boos: de PvdA en de SP (en GroenLinks tot op zekere hoogte) hebben hem teleurgesteld. En dat is blijkbaar een politieke doodzonde.
Het zal wel. VVD-CDA-D66-ChristenUnie is bepaald geen coalitie om over naar huis te schrijven, maar het zou vele malen erger zijn als het kabinet compleet werd gemaakt door GroenLinks, SP of de bijna weggevaagde PvdA. Dat "landsbelang" waar Heymans het over heeft is er écht niet bij gediend dat één van die partijen meedoet. Het wordt al lastig genoeg om de economie met deze coalitie overeind te houden. Een socialistische partij erbij zou écht ons bankroet betekenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten