Thierry Baudet: 'Journalisten willen alleen maar een snelle quote, maar blijven nooit de hele avond'

Geen categoriejun 19 2017, 21:53
"De interesse is er niet."
Natuurlijk waren er een stel linkse raddraaiers bij in Nieuwegein, maar het goede nieuws is dat Thierry Baudet er zelf óók was en hij zoals gebruikelijk bijzonder interessante dingen zei. In de video hieronder zie en hoor je hoe hij de nepjournalisten van het mediakartel aanpakt. Zij wonen evenementen van Forum voor Democratie namelijk weliswaar bij, maar dat doen ze maar zo kort mogelijk. Ze wachten op een quote, op een citaat, dat ze uit zijn context kunnen rukken om Baudet te demoniseren en hops, voor je het weet zitten ze weer in de auto (of op de fiets) op weg naar huis (of het kantoor). Daar aangekomen pennen ze dan snel een verslagje waarin Thierry en zijn partij worden afgeschilderd als De Nieuwe Fascisten.
"Het valt elke keer op als er journalisten komen die dan zeggen dat ze geïnteresseerd zijn," legde Baudet uit, "die zijn zonder uitzondering... halverwege de avond al weg." De reden laat zich raden: "Die zijn halverwege weg omdat ze dan dus het quoteje hebben waar ze op zaten te wachten. En dan kijken ze elkaar aan: 'We hebben het.' En dan is het hrrrrrt weg. Ze hebben helemaal geen interesse." Nee ook niet in puur journalistiek opzicht: "Wat is hier nou aan de hand? Als je serieus journalistiek onderzoek wilt doen om deze partij te begrijpen zou je bij uitstek bij die vragen aanwezig moeten blijven. Dat ze dat dus niet doen en nooit doen; altijd weggaan dat duidt erop dat die interesse er helemaal niet is. Ze zijn bezig met een item. Ze zijn niet bezig met ons te begrijpen."
En dat "quoteje" is dan steevast een uitspraak van Baudet die ze uit de context kunnen halen om hem zo slecht mogelijk te doen lijken. Boem, pats, de man is een fascist/racist/vrouwenhater/islamofoob/homofoob/watdanookfoob en hoppakeej: klaar is kees. Journalistiek werk verricht.
Spijker. Kop. Raak. Zo werkt het linkse journaille al jaren. Goddank dat er tegenwoordig rechtse politici zijn die daar niet intrappen en die het mediakartel gewoon ter verantwoording roepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten