snapshot10

Vrijheid van meningsuiting in gevaar: OM doet weer onderzoek naar uitspraken Geert Wilders

Geen categoriejun 02 2017, 8:00
Het is toch niet te geloven. Nog geen jaar na de vervolging van Geert Wilders voor zijn 'minder minder' uitspraak komt er nog een onderzoek naar dingen die Wilders heeft gezegd. Dit keer komt het alleen niet van een aantal 'beledigde Nederlanders', maar komt het uit de koker van de Oostenrijkers.
Het gaat weer over iets dat Wilders jaren geleden heeft gezegd. Dit keer was het in 2015 waar de leider van de PVV op een congres van zusterpartij FPÖ heeft gezegd dat 'de islam een ideologie van oorlog en haat is'. Dat is blijkbaar heel kwetsend en beledigend. Daarnaast verweet Wilders de islamitische ideologie uit de Koran dat die mensen oproept om 'terroristen te zijn'. Wat het in een aantal passages ook doet, maar dat terzijde.
Een belangrijke moslim in het Alpenland genaamd Tarafa Baghajati vond het bizar veel lijken op 'nazi-retoriek' en heeft een dag later aangifte gedaan. De aangifte was niet alleen tegen onze blondgeverfde politicus, maar ook tegen de partij FPÖ. Dat maakte het allemaal natuurlijk een beetje ingewikkeld, dus is men verder gegaan met alleen de aangifte tegen Wilders. Aangezien dat ook allemaal te moeilijk zou zijn, heeft Oostenrijk het allemaal gedelegeerd aan het Nederlandse Openbare Ministerie.
Het hele riedeltje begint dus weer opnieuw, alleen nu is het een Europese aangelegenheid. Wilders wordt overal gemuilkorfd en is genoodzaakt overal op zijn woorden te gaan passen. Dat is de vrijheid van meningsuiting onwaardig. Je mag alles vinden van de uitspraken van Wilders, maar we moeten als cultureel superieure Westen onze vrijheid bewaken en iedereen een podium geven, alleen dan is er een open en eerlijke discussie mogelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten