Anne Fleur Dekker wil weer aandacht en vraagt om medaille voor anti-politie activist

Geen categoriejul 15 2017, 15:00
'Born rebel', zo beschrijft Anne Fleur Dekker zichzelf in haar Twitter-bio.
Steeds vaker lees ik in reacties op artikelen over de provocerende uitlatingen van Anne Fleur Dekker dat De Dagelijkse Standaard geen aandacht moet geven aan aandachtstrekkers zoals Sylvana en Anne Fleur. Ik doe het toch. Het houdt je scherp. In haar eigen Twitter-bio schrijft ze over zichzelf dat ze een 'Born rebel' is. Het goede nieuws is dat ze daarmee gelijk toegeeft dat ze geen deel uitmaakt van wat wij de norm noemen. Een rebel moet iets hebben om tegen te rebelleren. Dat doet ze dus ook steevast. Niet om haar punt te maken trouwens, want dan zou ze allang kunnen ophouden. Ze blijft telkens dezelfde punten maken.
Het mooie is nu dat Anne Fleur zo driftig op zoek is geweest naar een topic om weer rebels over te doen dat ze iets heeft gevonden waarmee ze eigenlijk haar eerdere uitlatingen mee in gevaar brengt. Zo zie je weer dat het haar niet te doen is om haar gelijk te halen maar eenvoudigweg te schoppen tegen gevestigde waarden en normen.
Wat vindt ze dan nu weer? Wel, dit:
https://twitter.com/annefleurdd/status/885903104801206272
Het was mij ook even ontgaan na alle berichten over 'Hamburg'. Ik was daar zelf even een beetje moe van. Maar er was dus nóg iets bijzonders aan de hand in Hamburg tijdens de rellen om de G20-top. Een mysterieuze man in een zwarte broek en een wit overhemd blijkt op een heel aantal persfoto's te staan. Wie was deze man? De Volkskrant heeft zijn identiteit weten te achterhalen: Martin Friedrich Bühler, een historicus die al honderden brieven aan de Duitse overheid zou hebben geschreven om actie te voeren tegen machtsmisbruik door de politie. Een mooie fotocompilatie is hier te vinden, bij De Morgen. Of op deze site, van de Volkskrant.
De bedoeling van deze man laat zich natuurlijk raden. Daar heb je niet zoveel fantasie voor nodig. Hij wilde de politie in de weg lopen. En dat is helemaal geen medaille waard volgens mij. Volgens de Volkskrant liep hij echter het verkeerde kamp in de weg. Hij zou volgens fotografen juist menig aanval op de politie hebben verhinderd.
Hmm. Anne Fleur? Begin je je nu eindelijk af te zetten tegen het gewelddadige ANTIFA-tuig? Het maakt me ook niet zoveel uit trouwens. Ik weet dat alles wat jij twittert toch maar één doel heeft: aandacht voor Anne Fleur Dekker. Die heb je bij deze weer gehad van me. Alsjeblieft!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten