Bizar! VPRO haalt Jodenhatende Antilliaan binnen bij programma "Zomergasten"

Geen categoriejul 01 2017, 15:00
De Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep heeft de derde Zomergast voor het aankomende seizoen bekendgemaakt. Deze keer zal psychiater Glenn Helberg te gast zijn in het programma.
https://twitter.com/zomergasten/status/880743102465662976
In de tweet hierboven maakte de VPRO de derde Zomergast bekend. Glenn Helberg kennen we nog van de naamloze partij van Sylvana Simons, waar hij op plek 18 stond voor de Tweede Kamerverkiezingen. Er zullen lezers zijn die Glenn Helberg niet kennen. Daarom stellen wij hem even voor. Helberg is een bekende in het wereldje van de minderheden in ons land. In 2013 werd hij geridderd voor zijn inzet om de positie van Antillianen in Nederland te verbeteren. Hij springt voor zo ongeveer elke minderheid in de bres en is dan ook bij menigeen gevierd.
Wat een warme persoonlijkheid, zou je haast zeggen. Maar wacht even. Ons voorstelrondje is nog niet klaar. Op 5 maart jl. organiseerde het Joods Historisch Museum een verkiezingsdebat. Tijdens deze avond deed mevrouw Dilan Yesilgöz (toen kandidaat Tweede Kamerlid voor de VVD) iets uit de doeken over de positie van Joden in Nederland. Jawel, dit is 2017 mensen. De positie van Joden in Nederland is niet zo best. Hun gebouwen moeten door de Amsterdamse politiemensen continu in de gaten worden gehouden. Hun kinderen kunnen niet zonder gevaar over straat lopen met een keppeltje op en veilig naar school gaan is voor de Joodse kinderen ook geen vanzelfsprekendheid. Alle reden dus om dit aan te kaarten voor Dilan Yesilgöz.
Wat denk je wat er vervolgens gebeurde? Glenn Helberg, de man die altijd voor minderheden klaarstaat en volgens velen de personificatie is van het begrip 'menselijkheid', sabelt het betoog van Yesilgöz gewoon neer! Met een domme opmerking over slavernij (wat heeft dat er in vredesnaam mee uit te staan?) en een paar dingen over de 'Joodse lobby' staat hij gewoon de benarde positie van joden in Nederland te bagatelliseren! Waar haal je het lef vandaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten