NPO-presentator neemt het op voor haatcolumniste Hanina Ajarai: ze is dapper!

Geen categoriejul 21 2017, 17:00
Terwijl Nederland zich verbijstert over het gebrek aan respect dat de AD-columniste toont richting MH17-nabestaanden, staat de linkse NPO op de barricaden om haar te verdedigen.
Linkse mensen hebben een bevoorrechte positie in Nederland. Het maakt niet uit hoe respectloos, hatelijk of beledigend je je uit, de NPO staat klaar om het voor je op te nemen. Dat blijkt maar weer uit de reactie van NPO-presentator Renze Klamer op het haatstuk van AD-columniste Hanina Ajarai. Gisteren reageerde Nederland geschokt en verbijsterd op haar column, waarin ze schrijft dat de MH17-slachtoffers haar niets kunnen schelen.
Maar NPO-man Renze Klamer is niet geschokt - hij vindt Hanina juist dapper! In een column op de website van NPO-radio 1 schrijft hij dat de mening van Hanina Ajarai misschien vervelend is voor de nabestaanden, maar dat het toch dapper is:

"Maar ik vind het aan de andere kant ook dapper dat iemand zich zoiets af durft te vragen: waarom doet dit mij niets?"

En

"laten we niet doen alsof het raar is om zo te denken, want dan houden we onszelf voor de gek."

Typisch de NPO. Waar heel Nederland is geschrokken van de respectloze AD-columniste, springt de NPO voor haar in de bres. Dat doen ze overigens alleen bij linkse mensen - de NPO zou het nooit opnemen voor een rechtse columnist. Iemand als Thierry Baudet wordt door de NPO neergesabeld vanwege een passage in zijn roman, maar AD-columniste Hanina Ajarai - die nauwelijks excuses heeft aangeboden - blijft buiten schot.
Het is een treffend voorbeeld van de dubbele maat die de NPO hanteert: linkse mensen mogen meer zeggen dan rechtse mensen. Wanneer een linkse columnist iets geks zegt, kan hij erop rekenen dat de mainstream media hem verdedigt. Een rechts persoon daarentegen moet elk woord op een goudschaaltje wegen. Op die manier houdt het mediakartel zichzelf in stand. Tijd om de NPO te saneren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten