Antifa wil 'haat en geweld van meerdere kanten' naar Nederland importeren: donderdag een demonstratie

Geen categorieaug 15 2017, 20:00
Charlottesville en de heftige confrontatie tussen fascisten en anti-fascisten (antifa). Een dode en heel veel gewonden. Antifa vond het blijkbaar een goed idee om dit concept naar Nederland te importeren. Donderdag is er een demonstratie als ‘verbroedering’ met antifa in de Verenigde Staten.
Het bijzondere aan dit soort extreme gepolariseerde discussies, is dat het altijd een punt bereikt waar het op escaleert. Fascisten willen in het diepst in hun zijn het liefst de antifa de afgrond in duwen. Antifamensen willen het liefst fascisten een stoot tegen het gehemelte geven. Discussie is ook totaal geen onderdeel meer van de deliberatie tussen deze twee zwaar agressieve groeperingen.
Dit zijn Amerikaanse discussies, niet Nederlandse discussies. We importeren al zo veel onzin vanuit Amerika, wit in plaats van blank, witte privilege, witte schuld. Het vergiftigt het debat in Nederland en antifa en fascisten willen van deze fenomenen zo veel mogelijk een internationale ‘cultuurstrijd’ van maken.
In dit opzicht had Trump dus zeker gelijk toen hij het had over ‘haat en geweld vanuit meerdere kanten’. Of het nu de fascisten of de antifascisten zijn. Met beide groeperingen valt er niet goed te praten en ik zou ook aanraden om dat vooral niet te proberen. We moeten in Nederland een discussie over feiten voeren en de inhoud. Dit soort rigide cultuurgewauwel en ideologisch geweld moeten we niet willen hebben in Nederland. Dan zijn we niet beter dan de antifascisten en de fascisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten