Boem! FVD pakt het AD aan: "Steeds groter deel inkomsten wordt ingepikt door overheid!"

Geen categorieaug 30 2017, 11:00
Het is het AD opgevallen dat de welvaart toeneemt in Nederland, maar dat we er tegelijk niets voor kopen.
Het AD is één van de weinige mainstream kranten die zo heel af en toe kritisch zijn over de linkse, politiekcorrecte propagandaverhaaltjes van de politiek. Niet zo gek natuurlijk als je een man als Wierd Duk in dienst hebt; bepaald geen politiekcorrecte multikulgelovige die op zijn mondje is gevallen.
Maar ook andere journalisten van het AD zijn blijkbaar af en toe in staat om kritisch te denken. Lees dit stuk van Sander van Mersbergen maar:

Het gaat goed met de economie, maar Nederlanders hebben absoluut niet het gevoel dat ze daarvan profiteren. Het verschil tussen wat we met onze economie zien gebeuren en wat we in onze eigen portemonnee voelen, was in dertig jaar niet zo groot.

Natuurlijk is dit precies waarom gewone mensen spugen op de opschepperige verhalen van Rutte en z'n vrienden. Die roepen steeds weer dat het "fantastisch!" gaat met de economie, maar wij merken daar helemaal niets van. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat, bijvoorbeeld, de lonen al jaren op hetzelfde niveau liggen terwijl de economie wél groeit. Voorbeeld: sinds het jaar 2000 is het BBP met 12 procent gegroeid. Ons besteedbaar inkomen is sinds die tijd met drie procent gedaald.
Wat? Ja. Dat lees je goed. Het geld dat we daadwerkelijk te besteden hebben is in diezelfde periode niet 'licht toegenomen' maar keihard gedaald.
Zoals het AD terecht duidelijk maakt is dat natuurlijk te gek voor woorden. Helaas vermeldt de krant daarbij niet dat dit verschil in economische groei en besteedbaar inkomen voor een heel groot gedeelte komt door het wanbeleid van de politiek. Zoals FVD twittert:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/902812572335964160
Zo. En wat is het partijkartel van plan om daar aan te doen?
Juist. Helemaal niets.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten