Er zit veel vaart in de formatiegesprekken: kabinet is er over een paar weken

Geen categorieaug 13 2017, 8:00
De vakantie is nog maar net afgelopen en nu is er al bijna een kabinet. Aantal weken vrij nemen heeft zichtbaar goed gedaan voor alle partijen, aangezien na een aantal dagen er al sprake is van 'grote vorderingen'. Binnen een aantal weken schijnt er al een nieuw kabinet te kunnen zijn.
Na maanden van gezeur en getrek, lijkt er eindelijk een eindpunt in zicht te zijn als het gaat om de formatiegesprekken. De vakantie is nog maar een aantal dagen voorbij, maar er zijn grote stappen gezet. De enige punten die schijnbaar nog overwonnen dienen te worden, zijn de 'medisch-ethische' punten tussen ChristenUnie en D66.
Deze punten komen volgens Alexander Pechtold elke keer terug en steken de kop op. Toch heeft hij niet veel pessimisme over de voortgang van de formatiegesprekken, want 'iedereen wil er een succes van maken'.
Dat mag ook wel na maanden van formatiegesprekken tussen allemaal verschillende partijen. Dat we nu weer een midden-kabinet krijgen, dat is dan weer de negatieve kant van dit verhaal. Fijn dat er breekpunten zijn in dit formatieverhaal, dat geeft nog enigszins het idee van een kabinet met principes, maar voor de rest valt er te wensen over. De enige partijen met cruciale verschillen lijken D66 en ChristenUnie te zijn. Dat geeft geen blijk van een kabinet met partijen met ideologische fundamenten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten