Bizar: Rutte zet zich in voor genderneutraal beleid bij formatie-onderhandelingen

Geen categorieaug 04 2017, 11:13
Een VVD-woordvoerder bevestigt tegenover DDS dat alle punten uit het COC-akkoord inzet zijn van de onderhandelingen – inclusief genderneutrale waanzin.
Acht lijsttrekkers ondertekenden voor de verkiezingen het zogeheten Regenboogakkoord van LHBT-lobbyclub COC. Naast linkse partijen committeerde ook de VVD zich aan de zeven 'roze' beleidsmaatregelen die in dit stembusakkoord worden beschreven. Het akkoord stelt onder meer dat de overheid geslachtsregistratie zoveel mogelijk moet afschaffen. Voor de miniscule minderheid in Nederland die zich niet als man of vrouw identificeert, is het namelijk heel kwetsend als er man of vrouw op het paspoort staat. De gemeente Amsterdam en de NS deden daarom de term 'dames en heren' in de ban.
Nu zou je verwachten dat alleen échte progressieve linkse partijen zoals GroenLinks en D66 dit soort genderneutrale onzinmaatregelen zouden steunen, maar de VVD heeft hier dus ook gewoon voor getekend. Mark Rutte heeft persoonlijk aan het COC beloofd dat hij zich tijdens de kabinetsformatie zal inzetten voor de maatregelen uit het akkoord, inclusief het promoten van genderneutraal beleid. Een woordvoerder van de VVD bevestigt desgevraagd tegenover De Dagelijkse Standaard dat alle maatregelen uit het COC-akkoord inzet zijn van der onderhandelingen.
De VVD doet dus doodleuk mee aan deze gekkigheid, en steunt de tendens dat de meerderheid zich telkens maar moet aanpassen aan een miniscule minderheid. Heel Nederland vindt het te gek voor woorden dat de term 'dames en heren' in de ban wordt gedaan omdat 0,01 procent van de bevolking zich er niet in kan vinden. Maar de VVD zet zich in voor dit soort onzin tijdens de kabinetsformatie.
Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de VVD ons teleurstelt: ondanks alle mooie rechtse beloftes voert de partij steevast een pro-EU-beleid en laat Rutte de grenzen wagenwijd openstaan voor gelukszoekers. Toch is het schokkend dat de "Volkspartij" voor Vrijheid en Democratie zich achter maatregelen schaart waar niemand op zit te wachten. Wie rechts beleid wil, hoeft van de VVD niets te verwachten. Maar voor genderneutrale waanzin wil Rutte zich wél inzetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten