Trouw gaat los op conservatieve Buma: "Hij ontpopt zich als een Trump-light!"

Geen categoriesep 10 2017, 20:00
Ah. Wat links betreft de ultieme belediging.
Bij Trouw hebben ze het momenteel helemaal gehad met Sybrand Buma. De CDA-leider heeft namelijk de moed om af en toe conservatief uit de hoek te komen. En dat mag niet. Christenen en christelijke partijen moeten van Trouw namelijk keihard links en progressief zijn. Niks geen 'normen en waarden,' alles mag, alles moet kunnen, en opkomen voor de eigen cultuur is uit den boze!
https://twitter.com/BartNijman/status/906841284538769409
Twee citaten:

De christelijke stroom wordt kleiner en Buma trekt daaruit een verstrekkende conclusie: het CDA moet niet langer een partij zijn die in het midden de openheid en verscheidenheid belichaamt, maar een exclusief conservatieve club op basis van een cultuurchristendom en nationale sentimenten.

En dan de, wat links betreft, ultieme belediging:

Buma kiest, zijn Schoo-lezing tussen de regels door lezend en lettend op de half verstolen bijzinnen, positie op de rechtervleugel als een Trump-light, die de 'boze Nederlander' tot normale Nederlander verklaart, de islam als onverlicht buiten de deur wil houden en met een sterk cultureel maakbaarheidsideaal de publieke ruimte betreedt. Ik vermoed dat Groen en Kuyper deze dagen knarsetandend in hun graf liggen.

Nou, dat vermoed ik niet. Ik vermoed daarentegen juist dat met name Kuyper kotsmisselijk zou worden als hij hoort dat een man als Goslinga voor een quasi-christelijke krant schrijft.
Natuurlijk is het al vreselijk genoeg dat Trouw zo'n wanstaltige column van Goslinga heeft afgedrukt, maar tot overmaat van ramp doet de fopkrant er nog een schepje bovenop met deze onzinnige bijdrage van ene Stijn Fens (wie kent hem niet?). In dat stuk doet Fens net alsof hij een gesprek heeft gehad over Buma met de paus. En de paus, nou, die is volgens Fens hartstikke boos op de CDA-leider. Die is namelijk helegaar niet christelijk!

Hoort bij een christelijk land dat een moeder wordt uitgezet terwijl haar kinderen hier blijven? Hoort bij een christelijk land dat, als je het niet meer ziet zitten, je lid kan worden van een vereniging die jou de weg wijst naar een conserveringsmiddel waarmee je gemakkelijk een einde aan je leven kan maken? Hoort het bij de regering van een christelijk land om niet voor schone lucht te zorgen? Ooit heb ik Europa een moeder genoemd die 'vermoeid' is en 'in zichzelf gekeerd'. Misschien is Nederland dan wel de verweesde dochter. Europese politici moeten oppassen met het spreken over hun christelijke wortels. Dat kan snel omslaan in een gevoel van superioriteit. Ik zou zeggen: begin gewoon eens met het tonen van barmhartigheid naar vluchtelingen. Dat is al heel wat."

Ah ja, natuurlijk! We mogen niet barmhartig zijn naar onze eigen cultuur toe, naar ons eigen volk toe, naar onze eigen geschiedenis toe. Welnee. Dat is zelfs slecht. We mogen, nee moeten, alleen 'barmhartig' zijn naar nepvluchtelingen. Want dát is in de ogen van Trouw alleen nog maar christelijk: je eigen cultuur wegvagen, je eigen volk negeren en zelfs besodemieteren, en anderen -- die juist een pishekel hebben aan jouw cultuur en religie -- met trompetgeschal binnenhalen en vervolgens net zolang vertroetelen tot ze onze cultuur vernietigd hebben.
En ik maar denken dat het christendom tégen zelfmoord is. Blijkbaar denken ze daar bij het quasi-christelijke Trouw héél anders over.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten