Verbroken beloftes: Rutte 3 gaat belastingen verhogen, te beginnen met de BTW

Geen categoriesep 18 2017, 10:00
VVD en CDA vinden het blijkbaar een prima idee om de belastingbetaler nog meer uit te knijpen.
Als Nederland érgens behoefte aan heeft dan is het aan belastingverlagingen. De economie groeit de laatste tijd, beweert de politiek, maar de gemiddelde Nederlander heeft daar helemaal niets aan. Die ziet namelijk nog geen enkele euro naar zich toe komen. Geen enkele. Sterker nog, de kosten voor Jan met de Pet zijn alleen maar toegenomen, en dat komt eerst en vooral doordat de kabinetten Rutte I en II de belastingen -- met name de BTW -- stelselmatig verhoogd hebben.
Nou, blijkbaar is de Haagse kliek nog lang niet klaar met belastingverhogingen. Volgens De Telegraaf hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie namelijk met elkaar afgesproken om de belastingen nog verder te verhogen, te beginnen met -- jawel! -- de BTW:

Verhoging van het lage btw-tarief is in beeld bij de partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet. Dicht bij de formatietafel valt te horen dat er serieus over wordt gedacht de prijzen omhoog te laten gaan en zo geld binnen te harken om bijvoorbeeld verlaging van de inkomstenbelasting te kunnen betalen.

Oh ja, natuurlijk. Je verlaagt de inkomstenbelasting, maar vervolgens haal je dat geld -- plus een beetje extra, natuurlijk -- weer terug door de BTW te verhogen. Met andere woorden, niemand heeft ook maar IETS aan die belastingverlaging van de inkomstenbelasting. Het is een farce. Een mythe. Een sprookje. Je denkt dat je elke maand meer overhoudt, maar feitelijk kun je net zoveel -- of weinig! -- met je geld als voor de 'belastingverlaging' omdat allerlei producten duurder zijn geworden.
Het laagste tarief, waarover dit gaat, is van toepassing op dierentuinen en schoenmakers. Daar word je niet blij van. Maar het wordt nog veel erger. Dat tarief heeft namelijk ook betrekking op kappers en voedsel. VVD, CDA, ChristenUnie en D66 willen het dus duurder dan ooit maken om boodschappen te halen. Je gezin eten geven wordt bijkans onbetaalbaar. En waarom? Omdat de vier partijen graag cadeautjes willen uitdelen aan hun specifieke achterbannen.
Natuurlijk is het meest trieste hieraan dat niemand hiervoor gestemd heeft. VVD en CDA beloofden belastingverlagingen. De VVD werd de eerste partij van het land, het CDA de derde. Maar die beloften worden nu dus aan de kant geschoven omdat er zaken gedaan 'moeten' worden met D66 en ChristenUnie.
Welkom bij de wondere wereld van het partijkartel waar beloftes geen beloftes zijn, maar 'mogelijkheden.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten