Geert Wilders: 'In gepantserde auto op weg naar rechtbank voor het stellen van een vraag'

Geen categorieokt 24 2017, 12:00
"#Minderminder."
Op Twitter liet Geert Wilders vanochtend weten dat hij wel degelijk bij de eerste regiedag in het hoger beroep wil zijn. Sterker nog, hij was op dat moment op weg naar de rechtbank. Natuurlijk moest dat weer op een wijze gebeuren waardoor je de indruk krijgt dat de man een moordenaar is of iets dergelijks.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/922716470693580802
Het is dieptriest, maar dit is Nederland anno 2017. Het wordt maar heel normaal gevonden dat een gekozen volksvertegenwoordiger op zo'n manier beschermd moet worden. Voor een Amerikaanse president is dat redelijk normaal, maar voor een parlementariër in Nederland? Tot Wilders bekend werd had iedereen je uitgelachen als je zoiets voorstelde.
En wat is zijn 'misdrijf' nou eigenlijk precies? Heeft hij een legertje SS'ers opgezet? Heeft hij vrouwen seksueel misbruikt? Kinderen verkracht? Iemand vermoord? Nee, niets van dat alles. Hij heeft een mening die niet politiekcorrect is. Dat is voldoende om hem tot zo'n leven te veroordelen.
We zijn er allemaal al aan gewend, maar eigenlijk is dit natuurlijk te gek voor woorden. Onze grootouders hadden zich dit niet eens kunnen indenken -- en onze ouders eigenlijk ook niet. Maar wij doen net alsof het er allemaal bijhoort. Moet je maar geen sterke mening verkondigen. Ofzo.
Het ergste van dit alles is dat de demonisering van Wilders -- waardoor de dreigementen tegen hem alleen maar toenemen -- aangewakkerd wordt door de elite. Als die zich enigszins zou gedragen zou Wilders ongetwijfeld veel veiliger zijn. Maar nee, hij verzet zich tegen het systeem en dus moet hij kapot. Letterlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten