Kabinet-Rutte III: migranten krijgen geen toegang tot de verzorgingsstaat meer

Geen categorieokt 06 2017, 17:00
We kunnen natuurlijk alleen maar negatief doen over het komend kabinet, maar er staan natuurlijk ook gewoon goede dingen in. Zoals het feit dat de verzorgingsstaat geblokkeerd wordt voor migranten die hier naartoe komen.
Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat er iets gedaan wordt aan immigratie en integratie, want de afgelopen jaren is er nauwelijks beleid geweest dat iets doet aan de fundamentele problematiek. Het beleid dat er staat, bed-bad-brood of de allocatie van migranten in Nederland, is er alleen maar om het probleem te kanaliseren.
Nu staat er in het regeerakkoord dat in de twee jaar nadat migranten een status krijgen waarbij ze mogen blijven er geen bijstand komt. Er komt een bedrag als 'leefgeld', maar de rest van de verzorgingsstaat is afgesloten. Zoals de zorgtoeslag en de huurtoeslag en de normale bijstand. Na twee jaar wordt er gekeken of de migranten goed genoeg zijn geïntegreerd. De gemeenten worden ook meer verantwoordelijk voor de integratie van de mensen, want eerst moesten de migranten het zelf weten hoe ze integreerden en wat voor snelheid.
De diensten waren daarbij ook nog eens geprivatiseerd, dus migranten konden net als studiefinanciering geld lenen, om integratiecursussen te betalen. Dit komt allemaal op het bordje van de lokale overheid. Of dat gaat lukken, dat moeten we nog zien, maar het is in elk geval een positieve ontwikkelingen dat het hier geen verzorgingsparadijs is voor migranten en de overheid het probleem serieus benadert. Laten we hopen dat er nog meer van dit soort goede voorstellen er aan komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten