Pijnlijk! Telegraaf onthult: 89% van Nederland heeft helemaal geen 'vertrouwen in de toekomst'

Geen categorieokt 11 2017, 16:00
Nou, steek dat maar in je zak, Mark.
"Vertrouwen in de toekomst". Met die holle, nietszeggende slogan werd gisteren het langverwachte regeerakkoord gepresenteerd. Kortgezegd is het nou geen akkoord om een gat van in de lucht te springen: hoewel het zeker ook betere passages bevat - wat belastingverlagingen en het eindelijk eens aansporen van wat cultureel besef - is het grootste deel simpelweg niet om vrolijk van te worden. Ik persoonlijk heb er in ieder geval geen enkel vertrouwen in dat dit vodje ons land over vier jaar beter zal achterlaten.
Maar je hoeft mij niet op mijn niet zo blauwe ogen te vertrouwen: ik ben namelijk niet de enige die het niet echt ziet zitten met Rutte III. Dat weten we doordat de Telegraaf het wel interessant vond om eens te peilen hoeveel mensen nou echt vertrouwen hebben in die toekomst onder het aankomende kabinet. Inmiddels zijn de resultaten daarvan bekend, en laat ik het maar niet mooier laten klinken dan het is: geen hond heeft er vertrouwen in. Slechts 8 op de 100 Nederlanders heeft er daadwerkelijk zin in zo, tegenover 3 op de 100 die het maar afwachten en maar liefst 89 op de 100 die hun vertrouwen bij voorbaat al hebben verloren. Laat die cijfers maar eens op je inzinken!
Je kunt je dus afvragen: is er iemand echt blij met dit akkoord, behalve dan de man die nog vier jaar in het Torentje vertoeven mag? Grofweg de helft van Nederland heeft op één van de coalitiepartijen gestemd, waarmee je toch zou mogen verwachten dat een vergelijkbaar aandeel nu blij is. Maar nee: het is zo'n bizarre mix van maatregelen geworden dat het einde totaal zoek is. En daar wordt dus niemand in dit land vrolijk van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten