Pijnlijk! Telegraaf onthult: 89% van Nederland heeft helemaal geen ‘vertrouwen in de toekomst’

rutte-rtlln
Foto: Premier Mark Rutte ligt in een scheur. Bron: Screenshot RTL Late Night / RTL.

Nou, steek dat maar in je zak, Mark.

“Vertrouwen in de toekomst”. Met die holle, nietszeggende slogan werd gisteren het langverwachte regeerakkoord gepresenteerd. Kortgezegd is het nou geen akkoord om een gat van in de lucht te springen: hoewel het zeker ook betere passages bevat – wat belastingverlagingen en het eindelijk eens aansporen van wat cultureel besef – is het grootste deel simpelweg niet om vrolijk van te worden. Ik persoonlijk heb er in ieder geval geen enkel vertrouwen in dat dit vodje ons land over vier jaar beter zal achterlaten.

Maar je hoeft mij niet op mijn niet zo blauwe ogen te vertrouwen: ik ben namelijk niet de enige die het niet echt ziet zitten met Rutte III. Dat weten we doordat de Telegraaf het wel interessant vond om eens te peilen hoeveel mensen nou echt vertrouwen hebben in die toekomst onder het aankomende kabinet. Inmiddels zijn de resultaten daarvan bekend, en laat ik het maar niet mooier laten klinken dan het is: geen hond heeft er vertrouwen in. Slechts 8 op de 100 Nederlanders heeft er daadwerkelijk zin in zo, tegenover 3 op de 100 die het maar afwachten en maar liefst 89 op de 100 die hun vertrouwen bij voorbaat al hebben verloren. Laat die cijfers maar eens op je inzinken!

Je kunt je dus afvragen: is er iemand echt blij met dit akkoord, behalve dan de man die nog vier jaar in het Torentje vertoeven mag? Grofweg de helft van Nederland heeft op één van de coalitiepartijen gestemd, waarmee je toch zou mogen verwachten dat een vergelijkbaar aandeel nu blij is. Maar nee: het is zo’n bizarre mix van maatregelen geworden dat het einde totaal zoek is. En daar wordt dus niemand in dit land vrolijk van.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

31 reacties

 1.   

  Nee natuurlijk denkt iedereen dat ze de rit nooit uit gaan zitten, incl. de betrokken heren politici zelf. Anders kiezen ze er voor minister te worden uiteraard.

  1.   

   @ Punt50.
   Die “heren” blijven in de Kamer zitten om het stemgedrag van hun partijgenoten te controleren en hen zonodig op hun donder te geven als ze een afwijkende mening hebben.
   Dát is toch zeker “democratie” in dit landje ?

 2.   

  Ik denk dat, in tegenstelling tot hetgeen de kop van het artikel suggereert, de meeste Nederlanders wel vertrouwen in de toekomst hebben maar niet in het motto van dit Kabinet.

  1.   

   @ Noppen.
   Onze huis-psychopaat is er ook weer !!!!

  2.   

   Stelling stand.nl:
   “Het nieuwe kabinet is een zegen voor de hardwerkende Nederlander”.
   23% eens, 77% oneens, ook hier hebben de meeste Nederlanders geen enkel vertrouwen in dit kabinet.

  3.   

   WHAHAHAHAAHA,……MUHAHAHAHAHAHA.

   orakel dhimmie dopper kraait weer wat,hahahaha

   en gras is ook niet groen he? Waarom probeer je toch zo wanhopig om klinkklare onzin te verkopen?

   wat betaald die Soros jou eigenlijk dhimmie dopper?

   Geen gezond denkend mens kan zon verschrikkelijke dikke plaat beton voor zijn kop hebben,hahahaha

   idioot,denk eens na de ene verkiezingsbelofte na de ander word gebroken,vvders en cdaers met de duurste huizen worden ff helemaal uitgeknepen door de partij waar ze heel hun leven lid van zijn,ik vind het prachtig,stemmers op deze partijen moeten zo hard mogelijk genaaid en uitgekleed worden. als je nou jarenlang door dezelfde mensen word belogen en bedrogen,en je stemt er nog op dan moet je extra gestraft worden,omdat je mensen die het wel allemaal doorhebben de afgrond intrekken die jullie gecreeerd hebben door op deze complete imbicielen te stemmen. lachende hyena rutte die de organisatie van het sleepnetreferendum verwijt dat ze zeggen dat politici niet te vertrouwen zijn. en dat hij de klootzakken juist wil opsporen die aanslagen plegen.

   wat zou dat met dat vertrouwen doen van die leugenaars denk je dhimmie dopper DE Waanzinnige? hahahaha lekker overtuigend ben je weer,hahahah

   De neukfout vergeet even dat diezelfde politici die klootzakken die bommenleggen met grote getale hiernaartoe halen en enige vorm van kritiek word weggewuifd.

   1400 jaar bloederig geweld tegen ongelovigen,meerdere malen europa proberen te veroveren, miljoenen doden, lachend binnenhalen als geschiedenisleraar. hahahaha het is krankzinnig. mensen die de geschiedenis gewoon negeren of aan proberen te passen,het is om te gieren,als het niet zo levensgevaarlijk was.

   nogmaals alsof je de leeuwenkooien openzet in een drukbezochte dierentuin.

   wie wel eens een geschiedenisboek heeft gelezen en heeft gelezen hoe de moslims bij de bhoedisten kwamen en ze hadden grote liefde voor bhoedisten.

   weet je waarom?

   omdat bhoeddisten zo vreedzaam zijn,die slacht je lekker makkelijk af.

   ken de geschiedenis. verdiep je erin. en ontdek de geschiedenis!!!!!

   islamfobie bestaat niet,het is geen ziekte om te vrezen wat levensgevaarlijk is. waar de geschiedenisboeken vol van staan.

   rivieren van bloed…..

   helemaal helemaal krankjorem

   1.   

    Het ziektebeeld van het syndroom van Gilles de la Tourette is pijnlijk maar tegelijkertijd ook hilarisch.
    Dubbele komma nemen we uiteraard niet serieus maar we wensen hem wel veel sterkte toe; het is geen pretje als je anus en je mond zijn omgedraaid.

    1.   

     Hoezo we.?

     1.   

      Hahahahaah DolleDries hij denkt nog steeds doppertje dat we het met hem eens zijn de stumpert Hahahahahah wat een randdebiel blijft het toch ook .

     2.   

      Juist!

   2.   

    Spijker op de kop DK!

    Je ziet ook wat het doet als je een mokerslag aan feiten deponeert.

    Dopper is er beduusd van en ziet sterretjes. Het enige wat hij nog kan doen is over anussen praten en je overtuigen dat je weer een ziekte hebt, dit keer haalt hij GdlT erbij ipv islamofobie.

    De inhoudelijke reactie terug hoef je niet te verwachten aangezien dopper zwaar door het ijs gaat zakken als hij dat gaat doen.

    Ik zou willen zeggen… Chapeau!

    1.   

     “Islamofobie: een woord gecreëerd door fascisten, gebruikt door lafaards, om idioten mee te manipuleren.”

     – Christopher Hitschens

   3.   

    U heeft helemaal het gelijk aan uw kant ++++++++++
    Die “levensgevaarlijke ziekte” moet uitgesneden worden met SPOED.

  4.   

   Je gaat wederom al in de fout met je eerste 2 woorden, niet net doen of jij ook maar de beschikking zou hebben over enige vorm van denkvermogen geestelijk gestoorde psychopaat!!

 3.   

  De Titanic zinkt maar het orkest speelt door.
  ‘Nader mijn God tot U’.

 4.   

  Vertrouwen in de toekomst is een religie. Hopen is beter.

 5.   

  Ik had 99% gedacht voor die lachende idioot

 6.   

  En ik ben eerlijk gezegd zeer blij dat ik vroeger niet op de avances van mijn ex ben ingegaan om een kindje te maken. Ocharme dat manneke. Wachten totdat ik wist wat ik deed in het leven leek me veiliger, en zie nu…

 7.   

  Het slogan “Vertrouwen in de toekomst” kan hoogstens een gevoel van wanhoop oproepen. Waar wanhoop heerst ontstaat er ook hoop voor een betere toekomst. Zouden ze dat bedoelen?

  1.   

   De slogan moet zijn ROUWEN IN DE TOEKOMST!

 8.   

  Een land die referenda gaat verbieden is bang voor de burger. Dat geeft weinig vertrouwen op zich al. Deze regering zal geen lichtje aan het eind van de tunnel zijn. In tegendeel wordt de tunnel alsmaar langer.

 9.   

  Vertrouwen. In. De. Toekomst. Tot. De. Afgrond. En. Daarna. Europa. In.

 10.   

  Met dit kabinet, vertrouwen in de toekomst, laat maar! Vroegah werd er gesproken, als de wereld vergaat gebeurt dat in Nederland 50 jaar later. Welnu, ik heb er vertrouwen in dat als Nederland door de moslims is “geanexeerd” dat in mijn woonland, zo katholiek als zij willen zijn., 50 jaar later het geval zal zijn. Een schrale troost, dat haal ik niet.

 11.   

  Kwaliteit van de steekproef letten we niet meer op, beste redactie? Jullie (jullie reaguurders ) zijn al wantrouwig over de uitkomsten van officiële onderzoeksbureau’s waarbij de steekproeven uiterst zorgvuldig zijn samengesteld. Nu nemen jullie klakkeloos de uitkomsten aan van een of andere flut peiling van de Telegraaf, volstrekt niet opgezet om een objectief beeld te schetsen. Gebaseerd op wie zin heeft om te reageren en naar je mag aannemen met een oververtegenwoordiging van Telegraaflezers. Hoe representatief is dat? Uitglijder van de DDS redactie, die zich niet heeft bezonnen op de kwaliteit van haar bronnen.

  1.   

   Arnoniemus; Officiele onderzoeksburo’s zegt u ? Die onderzoeksburo’s zijn een verlengstuk van de MSM media. Het is er hun aan alles gelegen om verdraaide informatie, cq leugens de wereld in te sturen. Maar als de Telegraaf met de waarheid komt, begint u zich niet goed te voelen, om vervolgens (geheel onterecht) die officiele onderzoeksburo’s op te gaan hemelen. Ik weet een site waar mensen als u zich beter op hun gemak zullen voelen; Joop.nl

  2.   

   ROT OP WIM HUTTEN!

  3.   

   @ Arnoniemuss

   Officiële onderzoeksbureau’s, wie zijn dat dan ? Je bedoeld toch niet het CPB, of onderzoek bureau´s van de Europese Unie of die zogenaamde onafhankelijke denktanks/onderzoekbureau´s die gefinancierd worden door diverse commerciële entiteiten.

 12.   

  Nederland is geen democratie.
  Verkiezingstelsel is volksverlakkerij.Het volk heeft geen moer te vertellen wat er in/met zijn land gebeurt.Deze regering?Klasse!De justitie?Klasse.Het woning beleid?Klasse etc.
  En een volk dat weg kijkt!!

 13.   

  Niet verwonderlijk dat zo,n groot percentage Nederlanders geen vertrouwen hebben in de toekomst!
  Rutte heeft ons, zeker de eenvoudige doorsnee Nederlander samen met de PvdA kaal geschoren, en nu denkt hij met wat dubbeltjes, ja meer is het niet het vertrouwen terug te winnen, daarbij vernacheld hij alle Nederlanders met de verhoging van 6 naar 9 % btw, wat vooral de gewone doorsnee Nederlander iedere week als hij of zij boodschappen koopt, mee geconfronteerd wordt.
  Maar deze regering is een kort leven beschoren!

 14.   

  Vertrouwen komt voort uit zelfvertrouwen.

  Petra Hermans

 15.   

  We keken, vroeger thuis, altijd naar de Fabeltjeskrant
  voordat we naar bed gingen.
  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!