Rutte acteert mededogen te hebben: 'Doet pijn' maar is 'nodig!'

Geen categorieokt 12 2017, 11:00
De hypotheekrenteaftrek moet eraan geloven. Dat is vervelend, maar hé, deal with it.
Als er één politicus is in Nederland met het indrukwekkende talent om mededogen en empathie te veinzen dan is het Mark Rutte. Deze man heeft de lasten de afgelopen systematisch verzwaard, waardoor gezinnen er keihard op achteruit zijn gegaan, maar op de één of andere manier slaagt hij er steeds weer in om een groot aantal kiezers ervan te overtuigen dat hij het allemaal echt héél vervelend vindt, maar dat het nu eenmaal niet anders kan.
Zo ook nu. Vandaag is het debat over het regeerakkoord. Tijdens dat debat liet Rutte zich weer eens van zijn meest 'empathische' kant zien. De versnelde afbouw van de hypotheekrenteaftrek, waardoor talloze Nederlanders keihard getroffen worden, is in zijn ogen namelijk hartstikke pijnlijk. Echt waar. Maar wel te verdedigen. Ondanks de pijn.
https://twitter.com/RoelSchrein/status/918394455715205120
Je moet wel heel naïef zijn als je hier nog intrapt. Deze man roept elke keer dat hij onze pijn en onze zorgen begrijpt, maar maakt die vervolgens alleen maar érger. En dan verwacht hij dat wij met zijn allen heel hard gaan klappen en hem vertellen dat hij echt reuzesympathiek is en dat we hartstikke blij met hem zijn.
Hebben we er iets aan, dat Rutte zogenaamd heel erg met ons meevoelt maar ondertussen toch doet wat hij wil -- wat steevast betekent dat wij erop achteruit gaan? Natuurlijk niet. Maar ja, wat maakt hem dat uit. Hij zit lekker, daar in het Torentje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten