Trump geeft Palestijnen wéér wat ze willen: ambassade blijft in Tel Aviv om 'vrede een kans te geven'

Geen categorieokt 08 2017, 16:00
Ah ja. Natuurlijk. Want als je de ambassade verhuist naar Jeruzalem is het natuurlijk volstrekt onmogelijk voor de Palestijnen om een vredesakkoord te tekenen met Israël. Toch?
Dat klinkt knettergek omdat het dat ook is. Maar helaas: Trumps buitenlandse beleid wordt nu al een paar maanden vormgegeven door figuren van het politiekcorrecte establishment. Dat zijn van die mafketels die denken dat er zowaar serieus zaken te doen valt met de 'Palestijnse Autoriteit,' ook al heeft die op zijn beurt honderd maal bewezen dat dit niet zo is.
Het resultaat is dat Trump de verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem heeft uitgesteld.
https://twitter.com/ErnstLissauer/status/917019834487050241
Tijdens de verkiezingscampagne beloofde Trump nog dat hij die verhuizing meteen zou regelen als president. Amerikaanse conservatieven vinden dat belangrijk omdat zij, net als Israël zelf, Jeruzalem zien als de "eeuwige hoofdstad van het joodse volk."
Nu schuift Trump die belofte dus voor zich uit. Want, zo redeneert hij, als hij dit nu doet willen de Palestijnen zeker weten geen vredesakkoord sluiten.
Maar wacht eens even, willen ze dat dan wel als die belofte niet wordt ingewilligd? Natuurlijk niet. Palestijnse leiders hebben letterlijk tientallen jaren lang bewezen dat ze helemaal niet geïnteresseerd zijn in vrede. Het maakt niet uit wat Israël en Amerika op tafel leggen, het is nooit genoeg. Nu niet. Toen niet. Volgend jaar niet.
Amerika en Israël moeten dus lekker doen wat ze zelf willen. Sterker nog, juist door duidelijk te maken aan de Palestijnen dat er geen mededogen met ze is zullen ze wellicht alsnog geneigd zijn om het tóch een keer op een akkoordje te gooien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten